Illustratie van:

Fendt 500 Serie - Ervaring nieuw radiateurblok insolderen

Zijn er ook leden die ooit eens een nieuw (verbeterd) radiateur blok hebben laten insolderen? En wat daar ongeveer de kosten van zijn?

Deel dit topic

Reacties

vanmeij
Vast duur genoeg. motorkoeling van de 500 is onder zeer zware omstandigheden niet altijd voldoende
assink
Is denk ik zeker goedkoper dan een nieuwe radiateur van fendt. Ik heb het hier wel eens voorbij zien komen.
Zie hier:
tractorfan.nl/topic/78568/
Fendt926Driver
Heb in een oude 614 van ons ooit een ander blok in laten solderen. een met grotere mazen in zodat die beter zou koelen koste niet eens zo heel veel. je moet alleen net iemand vinden die het kan en wil.
meende dat het 150 euro kostte
Favorit614
Hier in hartje Zwolle zit ook een goeie.
bedrijven24.com/radiateuren-tardy-service-tuinstra…
lucas712
Autotemp in meppel ook een goed adres voor dergelijke reparaties
Wimsumar
Beste Lucas712:
Quote @lucas712:
Autotemp in meppel

Bij DeJong 'in de achtertuin':

autotempleeuwarden.nl/home/
lucas712
Das nog makkelijker dan uiteraard
fendt308-driver
Quote @Fendt926Driver:
zodat die beter zou koelen
en werkte dat?
Fendt926Driver
Quote @fendt308-driver:
en werkte dat?
trekker is nooit weer heet geweest ook niet voor de mixer. maar half jaar later is die weg gegaan. was niet mijn hoofd trekker
JD3010
@Fendt926Driver Van grotere mazen gaat die niet beter koelen, het contact oppervlak wordt kleiner. Het zal alleen minder snel dicht gaan zitten van stof ed.
Fendt926Driver
Quote @JD3010:
Van grotere mazen gaat die toch niet beter koelen, het contact oppervlak wordt kleiner. Het zal alleen minder snel dicht gaan zitten van stof ed.
misschien was het de combinatie van een oude koeler die niet helemaal meer open was en de nieuwe die wel 22 jaar jonger was en dus verder doorontwikkeld met de nieuwste lucht flow. je moet ook niet denken dat de nieuwere een keer zo grote mazen had. maar die specialist wist super wat ik er mee wou en hoe dat het beste zou gaan.
JD3010
@Fendt926Driver Aha, op mijn maaidorser zit er 1 waar ik bijna een balpen door de gaten heen kan steken. Het bij jou dus maar ietsje groter.
deJong
Er moest eigenlijk gewoon een compleet nieuw binnenwerk in komend jaar. Die radiateur is bij de laatste snee ook 2 keer lek geweest...
Fendt926Driver
Het bedrijf waar ik ben geweest soldeert ook de boven en onderkant eraf en laat de oliekoeler zitten als die erin zit en maakt er een nieuw binnenstuk in. Informeer maar eens bij dat bedrijf bij jou in de buurt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 500 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
156