Illustratie van:

Massey Ferguson 155 - batterij bijna plat

Vraagje : tractor wordt weinig gebruikt, 2j oude batterij is bijna plat, nieuwe kopen ?
kan ik de tractor met startkabels hangen aan een peugeot partner om te starten ?
bedankt alvast voor jullie reacties

Deel dit topic

Reacties

Quintto
Ik denk het wel, de motor is een oude diesel en die draaien meestal ook nog met het contact uit en hebben dus alleen stroom nodig bij het starten
bigroest
Waarom als je de tractor niet gebruikt een druppellader plaatsen
erik9831
Als het laadcircuit perfect werkt en de batterij word mooi opgeladen, dan hoef je geen nieuwe batterij te plaatsen.

Je zit toch al snel aan een 80€ voor een batterij.

Als je hem weinig gebruikt, dan is het inderdaad misschien handiger om er een druppellader op aan te sluiten. Indien hij op een plek staat waar er een voorziening is om deze aan te sluiten. Moest er geen stroom zijn, dan laat je hem wekelijks een tijdje draaien.

Je kan eventueel ook even bij je garage, als je daar goed gekend bent, de startbooster gaan halen. Sommige hebben daar geen enkel probleem mee, zolang het niet wekelijks of maandelijks is.
boegie
Aanslepen kan ook wel. 3 hoog en klein rukje en hij loopt
Deutz-oldie
Zal wel lukken met de Peugeot als je goede startkabels hebt, laat de automotor wel eventjes draaien voor je de MF probeert te starten zodat de accu tijd heeft om op te laden. Wat gas geven met de auto, zeker bij het starten zelf, helpt ook goed.
3130ls
Als je hem niet veel gebruikt kan je beter de accupolen los gooien na gebruik. Trekt hij de accu ook niet leeg
valmet 605
@boegie als het een mp versie is Kan je hem niet aanslepen. Dus alleen een 4 bak kan aangesleept worden
Wimsumar
Beste 3130LS:
Quote @3130ls:
accupolen los gooien

Ten dele waar.
De electronen lopen, zowel binnen als buiten de accu, onafhankelijk van de bekabeling, ook wel over. Zelfontlading blijft, hetzij iets langzamer.

@Herman Meers: Goede raad is duur. Een nieuwe accu met zeer goede zelfontladingseigenschap (Optima), of, een druppellader, of, een gewone acculader geven allen maar beperkt een afdoende oplossing.

Eigenlijk zou je een frontgewicht met een frontaftakasaandrijving moeten combineren om niet afhankelijk te zijn van een startaccu. Maar ja, wordt ook niet 'gratis'.

warmerbros
Starten meest super snel die 155 trekkers, lopen in een paar slagen, mijne wordt ook niet veel gebruikt maar start altijd, het kan zijn dat de dynamo niet goed bij laadt
albert-fendt
@warmerbros dat ligt niet aan het merk of type trekker, dat ligt aan de conditie van de motor: hoge compressie(=hogere temp.) en een mooie inspiiting zijn van belang voor een vlotte start
Herman Meers
Bedankt voor jullie nuttige reacties (en ook leuke)
grt
Herman
Wimsumar
Beste Herman Meers:
Quote @Herman Meers:
leuke

Desondanks ga je nu toch een nieuwe trekker kopen zoals je in de topicvraag aangeeft?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3