Deutz D4506 - 3-puntshef maakt een snerpend geluid en reageert schokkerig/ijlt na.

Als ik de 3-puntshefinrichting belast, hoor ik een snerpend gepiep. Dit begon bij een zware belasting die niet volledig getild kon worden. De hefinrichting reageert schokkerig en ijlt na. Ook reageert de hefinrichting heel laat (wanneer de hendel bijna bij het eind is. De hydrauliekpomp is onlangs vervangen. De olie is schoon en het peil is goed. Het extra ventielblok (voor de kiepkar en houtklover) werkt goed.De extrf gebruik
Wim Willemsen

Reacties

jacco-beun
Volgens mij is de kans dan groot dat je hefzuiger kapof is of de veren zijn versleten. Door het te zwaar tillen kan het mechanisme aan de binnenkant van de trekkracht regeling krom is.
Wimsumar
Beste Wim Willemsen: Dat de hef pas reageert als de hendel bijna op het eind staat zou er op wijzen dat de hefinrichting op de trekkrachtregelingsfunctie staat.
Het geluid zou kunnen ontstaan door schuimende olie, te dikke olie en/of verstopt aanzuigfilter.
Wim Willemsen
@jacco-beun
Bedankt voor je reactie. Het lijkt me dat dan de boel losgehaald moet worden.
Wim Willemsen
@Wimsumar
Het maakt niet uit of ik de trekkrachtregelingshendel in of uitschakel. De olieviscositeit is goed, dat de olie schuimt bij eenmalig gebruik, lijkt me onwaarschijnlijk. Het aanzuigfilter moet ik controleren. Kan het niet iets te maken hebben met het hoofdventielblok?
zandvliet-120
@Wim Willemsen als je een regenventiel nodig heb, ik heb er eentje liggen voor je
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!