Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Hef afstellen! maat tussen regelklep en regelklephuis

Ik ben bezig met het afstellen van een hef inrichting van een super dexta! In het werkplaatshandboek staat de volgorde van instellen!!
Hier gebruiken ze echter een voelermaat voor om de juiste maat in te stellen die tussen regelklep en het regelklep huis moet zitten.
Weet iemand deze maat???

Deel dit topic

Reacties

lutje-ford
Kijk eens op op de site van [url]www.lutje-ford.nl[/url] daar staat een werkplaatshandboek over hydraulisch systeem van een Dexta.
Wimsumar
Beste Wierda: (Hopelijk heb ik in de haast de goede text en tekening!)
Op pdf blz 9 wordt voelermaat 8512/G genoemd. Dit speciaalgereedschap heeft precies de 12,7 mm benodigd voor de juiste afstelling.
Zie hierbij ook de afbeelding 13 en 14.

Lees en kijk:
(Open de link in 2 vensters zodat je gemakkelijk heen en weer kunt bladeren).

lutje-ford.nl/wp-content/uploads/…
Wierda
Beste Wimsumar,

Ik heb inderdaad ditzelfde werkplaatshandboek en ook gelezen van de 12.7 mm van de voelermaat!! Alleen in de tekst staat dat de zijkant van de voelermaat tussen de bedieningshendel moet voor afstelling van de diepteregeling. Maar deze zijkant van de voelermaat 12.7 mm is dus dezelfde die tussen de regelklep moet?

BLz 9 lutje-ford.nl/

groet wierda
valmet6400power
@Wimsumar

Zie bovenstaande reactie voor de zekerheid 😄
Wimsumar
Beste Wierda:
Quote @Wierda:
12.7 mm is dus dezelfde die tussen de regelklep moet?

Ik heb zo'n afstelling nog nooit gedaan en kan er met de werkplaatsboektekeningen geen beeld van vormen maar begrijp uit de text van het werkplaatshandboek dat dit inderdaad de afstand zal moeten zijn.
Wierda
Oke mensen bedankt voor jullie reacties en zal proberen deze instelling te gebruiken en hopelijk gaat alles weer correct werken.
valmet6400power
@Wierda

Succes en laat het maar weten!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
14