Illustratie van:

Fordson Dexta - aftakas hendel keering

Ik heb een vraag over de oliekeerring van de (aftakas hendel) kan die van buiten gedemonteerd worden of moet de hele plaat eraf en dus ook de inschakel vork?

grt Steven

Deel dit topic

Reacties

David Bakker
Volgens mij is een dexta het zelfde als een MF 35 . de trekker een beetje scheef zetten ivm olie en dan kan je het deksel er zo afhalen . heel simpel
ha189
Deksel moet eraf. wel eerst olie aflaten.

pas op voor het kogeltje, als je de handerl er ook nog eerst af haalt.
steven-oosthoek
@ha189
waar zit dat kogeltje pricies?
Wimsumar
Beste Steven OOsthoek:
Quote @steven-oosthoek:
kogeltje

Pagina 22:

lutje-ford.nl/wp-content/uploads/…

Dexta aftakashendeltopic:
tractorfan.nl/topic/69555/
steven-oosthoek
Waar pricies zit het kogeltje aan de scahkelvork ik kom er niet egt uit
oldtimergek
@steven-oosthoek kogel met veertje zit tussen gaffel en het huis. Als je op de foto klikt vergroot ie en dan kun je hem zelfs zien zitten.
steven-oosthoek
Dus als ik het goed begrijp olie aftapen treeplank demonteren de hendel naar voren hendels demonteren dan de drie bouten los en daarna het hele spul eruit halen? (de hendel voor de aftakas naar voren is ervoor bedoelt dat de kogel blijft zitten)?
jammermaarhelaas
Na aflaten van de olie, demontage van treeplank, pto hendel en koppelingspedaal, raad ik je aan om de pto hendel weer te monteren alvorens het dekseltje te demonteren.
Zo voorkom je dat tijdens demontage van het dekseltje het asje (de hevel) naar binnen gaat waardoor het beruchte kogeltje met veertje eruit kan vallen. Je kunt in plaats van de pto hendel hiervoor ook een griptang op het asje zetten.

Succes ermee.
steven-oosthoek
Zo moet het wel lukke super bedankt allemaal!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!