Illustratie van:

Fordson Dexta - Hef armen zitten vast

Beste,
Ik heb een probleempje met mijn Dexta.
De as van de hef armen zit vast in het deksel. Ik kan m met veel moeite omhoog en omlaag krijgen. Ik heb al veel kruipolie gebruikt, maar het mocht niet helpen.
Nu is mijn vraag: Zou ik een vetnippel op het deksel kunnen maken, waardoor ik midden op de as kan smeren? Of is dit een hele gekke gedachte?

Hoor graag van jullie

Gr. Kenn_dexta

Deel dit topic

Reacties

Perfect
Zou er niet iets anders zwaar gaan?
Heb je het deksel er af gehaald? Zou kunnen met nippels maar gaat dan olie lekken en deze draait in 2 bussen dus dan ook 2 nippels zeker niet in het midden
Wimsumar
Beste Kenn-Dexta: Rust-roest. De hef moet 'gewoon' aan het werk met een gewicht (machine) er in.
(Of je moet het hefdeksel er voor de zoveelste keer er weer afhalen en de hefas demonteren om het schoon/roestvrij te maken).
ronald73
Ik ben blij dat je zelf ook wel inziet dat een vetnippeltje erop zetten niet helemaal de juiste gedachte is 😉 Je moet de oorzaak van het probleem aanpakken en niet proberen het resultaat van het probleem minder erg te laten lijken.
kenn_dexta
Oke, bedankt voor de snelle reacties! Dat van die nippel was ook een laatste redmiddel. Maar ik zal is kijken of ik de as los kan krijgen.
noah-luth
Als je de hefdeksel er afhaal moet je de pomp controleren want daar kan iets in vast zitten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!