Illustratie van:

John Deere 6400 - Vervelend probleem hefinrichting

We hebben een John Deere 6400 van 1993. We zitten met een vervelend probleem met de lift. Ik kan de schijf om de lift te bedienen in de cabine halverwege draaien terwijl er niets gebeurd, vanaf daar begint het millimeterwerk, draai ik een klein beetje verder, stijgt de lift 5-10 cm. Van tijd tot tijd blijft de lift op en neer bewegen over een bereik van 10 cm. Af en toe, wanneer de lift vanonder is, en ik duw op de rem, dan zakt de lift nog een klein stukje. Langs buiten aan het spatbord de lift bedienen is helemaal geen probleem maar alleen een kar aanhangen is praktisch onmogelijk zonder stukken te maken. Er is genoeg olie in dus denk ik zal het daar niet liggen. Als iemand me kan helpen, hoor ik het heel graag.
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Pieter99: De hef doet dit "leeg", dus zonder aangekoppeld werktuig?
De verschijnselen hebben er wat van dat de hefinrichting op de trekkrachtregelingsfunctie staat.
Anderszijds, bij deze electronische hefbediening zou een defecte sensor ook oorzaak kunnen zijn.
OhDeere
Heb je heel toevallig een foto van die schijf? Ik heb het idee dat je het over de alle eerste generatie hefbediening hebt. Deze zijn eigenlijk massaal vervangen maar heel af en toe kom je er nog 1 tegen....
vanmeij
Deze trekker heeft dus de originele hefbediening nog. bij onze 6600 is deze door de dealer vervangen in "95. kostte ons niets, en werkt 10 keer beter
6920 JD
Als het goed is zit er een trekkrachtregeling op die Je op 0 tot 5 kunt draaien en normaal moet die op 0 staan met aankoppelen van werktuigen.
JD3010
@OhDeere Dat is idd 1 vd eersten. Bij de nederlandse trekkers zijn die toen allemaal vervangen. Dit was bij ons 1 vd redenen dat die trekker weer snel weg was.
OhDeere
@JD3010 Het setje is nog steeds te krijgen. Complete hefbediening met kabelboom en dasboarddeel. Dit kost ongeveer 500 exclusief de BTW.
Pieter99
Ik heb rechts van de schijf wel nog een kleine draaiknop staan. Maar ik merk totaal geen verschil als ik deze op nul of halverwege of volledig open zet. Dus als ik de knop zou vervangen, dan zou het allemaal opgelost zijn?
Pieter99
Allemaal ook heel fel bedankt voor de reacties!
OhDeere
@Pieter99 Als de buitenbediening goed werkt dan vermoed ik van wel. Setje in laten bouwen en de hef even laten callibreren en dan moet alles weer jaren mee kunnen......
Pieter99
Gaan we doen, want wij hangen de karren aan door met het liftijzer onder de distel te gaan en dan in de pin te zakken. Maar door die lift is het al zeer regelmatig bijna fout afgelopen voor alles rond de pin(cardan...)
hobbyboer
Bij het lezen van je probleemomschrijving is mijn eerste gedachte dat de hef op trekkrachtregeling ingesteld staat, zoals @Wimsumar ook al noemt.
Als ik jouw was zou ik niet gelijk je complete bediening vervangen, misschien is er maar een kleinigheidje aan de hand bv dat kleine draaiknopje ernaast die je zelf al noemt.
Laat er even iemand naar kijken die er meer verstand van heeft zou ik zeggen.
Pieter99
Iemand die ik ken die werkt aan tractoren bij zijn thuis, ik ga eens horen wat die man zegt en ook eens op de dealer bellen. Misschien dat zij meer raad weten of dat ze het zo veranderen zoals bij @vanmeij
JD3010
@hobbyboer Heb je dat dan zelf al wel meegemaakt dat 1 van je trekkers reageert op de instelling van de diepteregeling met heffen? Ik nog nooit, alleen met de oudere trekkers met mechanische regeling.
GROENEDEERE
Zit er in de schijf ook speling?
Naar links en rechts?
Kan zijn dat door de speling de printplaatjes geen goed contact meer maken. Dat was bij een trekker van een bekende ook het geval.
jd user
Het is elektrisch gebeuren.Dus daarin moet je het gaan zoeken.Alle zekeringen goed ?...
john deere 7810
@Pieter99

Zoals ik opmaak uit de reactie's heb je er nog echt een ronde draaiknop inzitten. Zoals hierboven al wordt aangegeven zijn deze in nederland toendertijd allemaal vervangen om dit probleem. IK denk dat je deze kapot hebt. Omdat de spatbordbediening het wel goed doet. Eigelijk moet je even naar je jd dealer heen 😉 die kan je het zo zeggen aan de hand van de foutcode's
hobbyboer
Quote @JD3010:
Heb je dat dan zelf al wel meegemaakt dat 1 van je trekkers reageert op de instelling van de diepteregeling met heffen?

UH? Dat ligt er een beetje aan welke knop je bedoeld.

Ik denk dat het antwoord nee is.

Als je verstelt van positieregeling naar trekkrachtregeling of andersom dan reageert de hef idd niet, sterker nog: de hef blokkeert dan direct en reageerd pas weer na het bedienen van de snelhefschakelaar of als je de huidige positie van de hef opzoekt met de regelschuif of als je de regelschuif naar beide uiterste standen beweegt.

Maar om eerlijk te zijn begrijp ik je vraag niet zo goed, want ik kan ook met ja antwoorden: Natuurlijk reageert de hef (anders) na het verdraaien van 1 van de knoppen, daar zijn die knoppen toch voor?
JD3010
@hobbyboer Ik bedoelde je 1e antwoord. Bij de oudere trekkers van me wil de stand van de hef nog weleens veranderen als ik aan de weerstandsregeling zit zonder dat ik de hef zelf bedien, vanaf de 6000-serie niet.
Uit jouw reactie begreep ik dat dit bij jou wel zou kunnen gebeuren.
Pieter99
Ik heb inderdaad nog echt een ronde schijf met vanboven een kantelschakelaar maar die heeft ook kuren. Want als ik daarop duw kan er niets gebeuren maar evengoed kan de hef helemaal naar boven gaan of alleen maar een klein stukje @john deere 7810. Alle zekeringen zijn in orde @jd user en speling op de knop zelf zit er niet op @GROENEDEERE.
jd user
Als ik jou was ,dan koos ik eerst een goede hefbediening.aangezien je zelf zegt dat ie kuren heeft.En terwijl ie op het spatbord wel goed doet.er ligt vast wel een goede bij de sloop.
john deere 7810
@Pieter99

dan zou mijn eerste gedachte naar de potmeters in bedieningsknop gaan 😉 Het kan zijn dat je positiesensor achterop de kuren heeft maar dan had de hef eigelijk ook moeten weigeren op je spatbord.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!