Fordson Major - Niet originele oliepeilstok ?

De oliepeilstok van de 2702 6cilinder motor heeft een nogal "moderne" look voor een motor uit de jaren 50 - 60.
Het oliepeil stond ook veel te hoog en nu de olie er af is en ik de peilstok "beweeg" in zijn houder, dan hoor ik dat hij het carter raakt.
Bij mijn foto's vind je hem terug.
cyclonedriver

Reacties

Loeideutz
Ik zal niet beweren dat ik er veel verstand van heb, maar ik zou toch gaan zoeken naar een originele. Heb ooit eens het verhaal gehoord van een vrachtwagen die werd, nieuw, afgeleverd met een te korte peilstok. Bij de eerste keer controleren werd er dus olie bijgevuld omdat "die te laag stond". Vervolgens werd de motor opgeblazen omdat er teveel olie in zat.
SimonD
Aangezien deze motoren in een vrachtwagen zitten en schuin liggen, zit hier een pijlstok op van ongeveer 1meter lang, ook de olievuldop is een lange buis. Om deze makkelijk te kunnen bereiken indien gemonteerd in de vrachtwagen.

Wanneer je dus zo'n motor koopt voor in een tractor moet je de pijlstok veranderen. Wat hier dus is gedaan.
MartinZaandam
Alleen in fabrieksmatige serie-gebouwde auto's zitten standaard oliepeil stokken. in de vaartuigen waar wij mee varen staan nieuw Caterpillar motoren, maar geen één heeft de zelfde lengte peilstok. Het begint al met de bakboord- en stuurboords motor, beide peil je aan de zijde waar je loopt, maar dat is bij de één dus links en bij de ander rechts, De generatoren (ook cat) kan je alleen van voren bij en de blusmotoren staan zo hoog dat je alleen het carter ziet. Dat zelfde is bij tractoren, de één wil hem kaal, de tweede wil een extra waterpomp en de derde wil graag 2 dyanamo's. Bij het opbouwen van zo.n motor krijgt de peilstok buis en peilstok de laatste keus waar hij komt. Wij hebben zelfs motoren waar op het uiteinde van de peilstok een stalen kogel uit een kogellager is ge-hard-soldeerd, omdat hij zoveel bochten moet maken, dat het anders niet lukt. Het oliepeil wordt gegeven vanaf bodem carter en daar vandaan terug rekenen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!