Illustratie van:

Deutz D5505 - brandstof pomp reageert laat

Goede dag
zondag heb ik een toertocht gereden met mun deutz 5505 geen problemen gehad,maar sinds maandag middag plotseling probleem gekregen met de brandstofpomp,Dat tijdens het gas geven de toeren pas laat op gang komt.wat kan het probleem zijn.

Deel dit topic

Reacties

willem5505
Brandstof filter dicht of opvoer pompje slecht denk ik
KubotaB6001
Denk ook brandstoffilter slecht, ofwel het zeefje in de opvoerpomp, zit onder dat rode dekseltje. Heb je nog filters in de bak of heb je al een schroeffilter?
bartjohndeere
Maar de brandstof filter heb ik half jaar geleden vervangen,maar de brandstof pomp reageert niet altijd laat
Deutz - Emsland
Oil wissel ? opvoerpomp (filter) ? "Plunger" van den opvoerpomp bijna overleden ? De "Stop-Inrichting" mag niet worden gebruikt.Dit is zelfs een kleine geperste, krijgt de trekker verkeerd diesel.Dit Problem heb ik wel bij mijn D 6206 gehad (deze heft alleen de 912er Motor er onder). Verglijkbar met jouw 812. Groeten uit duitsland
Wimsumar
Beste BartJohnDeere:
Quote @bartjohndeere:
pomp reageert niet altijd laat

Altijd lastig die vage klachten vooral als het brandstofverbruik zoals bij toerritjes erg laag is. Bij een verbruik van 2 liter per uur of nog minder is de doorstroming simpelweg gewoon laag en valt een dichtgeslibt filter nauwelijks op. Ook een lek (stijgt je motoroliepeil?) of mechanisch versleten opvoerpompje (indien aanwezig) valt niet direct door de mand.
Zo ook lees ik in een storingstabel ( van welliswaar de D-3005 maar waarschijnlijk hetzelfde brandstofsysteem) dat een overdrukventiel er voor zorgt dat de inspuitpompelementen met 1,8 BAR overdruk van dieselolie moeten worden voorzien. Kortom, het hele brandstofsysteem op doorstroming en capaciteit controleren. Het is een vrij simpel systeem, helaas stinkt de dieselolie er niet minder om. Succes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5505 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2