Illustratie van:

Miedema Kipper - kosten nieuwe afdichting 2 traps cilinder

Hallo
ik heb een 6 tons Miedema kiepertje, de cilinder lekt een beetje en nu wil ik dat probleem oplossen, op wat voor dingen moet ik letten en wat zijn de kosten ongeveer?

Deel dit topic

Reacties

fendt-vario
Beetje Weten kan geen kwaad jo
jd user
Meestal zitten er ook nog krassen en groeven in de gladde cilinder.Tenminste die van mij dan.Hoe dat kan weet ik niet ,maar er is niets tegenaan gekomen.Mij is verteld dat ik beter een nieuwe kan kopen.Want dan blijf ik ringsetjes en manchetten kopen.Als het een beetje zweet dan kan je er ook een emmer onderhangen.Heb ik ook en zoveel olie is dat niet.Tenzij je dag in en dag uit aan het dumperen bent.
Kees2030
Ik heb er ook netjes een halve emmer onder gemaakt.
Hangt aan vier kettinkjes met snel sluitingen.
Die paar keer dat hij per jaar kiept mag hij wel een beetje lekken.
Wellicht moet ik pas over 25 jaar een keer de emmer legen.
Kees2030


Uiteraard als je hem zeer regelmatig gebruikt is het beter om hem geheel af te dichten als de zuigerstang uiteraard niet beschadigd is.
ronald73
Volgens een bedrijf hier in de buurt die cilinders, oliepompen e.d. reviseert, zetten cilinders uit na vele jaren gebruik. Met andere woorden, ze worden dikker, door de oliedruk.
Dikke cilinders (onder kippers bijvoorbeeld) hebben dat natuurlijk eerder dan dunne cilinders. Om zo'n oude cilinder goed af te dichten zijn de standaard afmetingen van een afdichting dus niet helemaal goed meer. Dat bedrijf maakte dan afdichtingen speciaal op maat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!