14

Hoeveel mm moet mijn tyleenslang / -buis zijn?

Geen trekker maar weet iemand hoe dik een tyleenslang zou moeten zijn als je +- 500 meter het land in gaat. Het is voor een drinkbak voor de koeien.

Deel dit topic

Reacties

Ligt eraan hoeveel water erdoor moet
32 mm is het mooiste maar kleiner kan ook prima.
Afhankelijk van je liters en druk die je erop wilt. Dan is t zo uit te rekenen
20 mm moet genoeg zijn, ga ervan uit dat je een vlotter gebruikt.
Ik heb overal ongekeurde 25mm tyleen. Zit 4km in de grond. Met de verste bak op 2100m. Gaat prima op die lengte. Hou daar ook druk genoeg....
@Fendt926Driver
Bedankt voor je antwoord.. ik heb geen idee hoeveel druk of liters ik wil op het einde.. het gaat me erom dat het werkt in de praktijk.
@Jeroen-ford die bak op afstand is 500 liter. Onderweg komen ze er ook al 2 van 900 tegen. Lopen 120 koeien op raakt nooit leeg. Zit gewoon een water aansluiting aan het begin
Een waterleiding heeft maximaal 4 bar en na de watermeter is het ook 25mm dus echt veel meer wordt na de meter ook niet
Oké ik denk dat ik 20 mm naar achter trek. Is ook maar 500 meter
Belangrijker als de dikte is de druk. Heb zelf 32 mm tyleenslang in de grond geduwd voor 60 koeien. Stonden 4 drinkbakken op van 400 liter. Als de druk hoog genoeg is, en blijft, gaat dat nooit fout, en zie je zelden dat er water uit de bak is. Ook als er net een paar koeien gedronken hebben. Een maal meegemaakt dat de druk niet goed was. Dan komt er dus te weinig water, en zijn de bakken zo leeg. Als je te weinig druk hebt kunje dat enigszins verhelpen door grotere bakken neer te zetten.
32 mm moet je hebben.Anders geeft dat zomerdag bij warm weer toch de nodige problemen.Bijv de bak word in de sloot geduwd.Of omgekeerd.Hoe verder je gaat ....hoe dikker dat het eerste eind moet zijn.Dit geldt voor bronpomp.Waterleiding weet ik niet.
Wij hebben 9 drinkbakken aangesloten op 32 mm slang waarvan de achterste bijna 600 meter van de bron af staat. Dus 32 gaat goed. Dunner verlies je druk en de kans op dichtslippen wordt groter
@Jeroen-ford 20mm had ik niet gedaan ..wij trekken er altijd 32 mm door heen ..doen we met een 1poot ..en leggen hem dam op 1,20 diepte..als je maar een gat hebt waar je begint en dan eerst een keer met de woelpoot zonder slang door de buis en kunnen we goed op diepte blijven dan gaat de tyleenslang dr bij in
@jehan net wat je zegt 1e keer zonder tyleenslang 'woelen' mocht je dan een steen of iets dergelijks tegenkomen kun je je route nog veranderen dam wat dieper hebben hier gekozen voor 32 mm op ongeveer 1 meter diepte. Duizend liter vaten verslepen vlotter erin, ben je voor 100 euro per bak klaar ( aanschaf duizendlitervat+ vlotters +verf.) hebben er 5 op aangesloten in tot 800 meter afstand.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden drinkbak en tyleen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
16
ONDERWERPEN