International 733 - hendel links

Graag had ik geweten welke hendel aan de linkerzijde staat; gelijkend op de handrem; doch de handrem staat aan de rechterzijde ? Bedankt voor gepaste uitleg !
DBRaymond

Reacties

Loeideutz
Aftakaskoppeling?
Wimsumar
Beste DBRaymond: Je moet je huiswerk beter doen. Pdfblz nr 20, foto nr 4 staat de hendel "Levier d'embrayage la prise de la force"(aftakashandkoppeling) prachtig afgebeeld. 😉
B.T.W.: Met het hendeltje nr 17 kun je vervolgens de aftakas(tandwielen) in-/uitschakelen.

Nogmaals instructieboekje I.H.-733:

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
jammermaarhelaas
Klaarblijkelijk moet de pto na gebruik ontkoppeld worden met de kleine hendel links naast de achterbrug. Dit om een kapot ontkoppelingslager van de handkoppeling te voorkomen? Omdat de handkoppeling daarna weer gekoppeld kan worden, lager ontlast, zonder dat de pto meedraait.

Mooi systeem maar wel met gebruiksaanwijzing.
NicolaasK
Is aftakaskoppeling ,voor het in/uitschakelen van de aftakas.
Wimsumar
Beste Jammermaarhelaas:
Quote @jammermaarhelaas:
gebruiksaanwijzing

Al of niet met ondersteuning van een waarschuwingssticker siert het de goede trekkerchauffeur de handkoppeling niet langer dan 1 minuut in ontkoppelde stand te laten staan.

(P.S.: Bij een Fendt maakt het niet uit, maar bij mij knapte de kabel eens.....).
jammermaarhelaas
Quote @Wimsumar:
Bij een Fendt maakt het niet uit

Hoe heeft Fendt dit opgelost dan? Platenpakket/lamellenkoppeling?
SJB533
Quote @jammermaarhelaas:
Klaarblijkelijk moet de pto na gebruik ontkoppeld worden met de kleine hendel links naast de achterbrug.
Dat klopt. De hendel moet voorover gedrukt worden. Gevaar zit met, bij gekoppelde neutraal, dat de aftakas ingeschakeld wordt, bij in/uit cq op/afstappen. Moet zeggen, dat ik het niet zo nauw nam, met het wel of niet inschakelen van de neutraal. Echt problemen hebben wij er in 8600 uur niet mee gehad.
jammermaarhelaas
@SJB533

Oke, het kan dus wel wat hebben.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!