Starten op 24 volt

Hallo,

ik heb vorige week een trekker per ongeluk op 24 volt gestart trekker is een cvx 1155 maar wat zijn eventueel de gevolgen? maar na het starten werkte alles wel

ik hoor jullie reacties,

Deel dit topic

Reacties

Krissie
Zekeringen?
walker1
Als alles gewoon werkt is er toch niks aan de hand??
Maar inderdaad zekeringen, lampjes, accu kunnen kapot gaan en nog erger eventuele electronica zoals computers, gps wat op 12V werk vind het meestal ook niet zo fijn om 2 x zoveel voltjes te krijgen.
MF65
Hangt er van af hoe je het hebt gedaan, als je tijdens het starten een 24v boost geeft is dat geen probleem. Wordt vaak gedaan bij slechte starters in de winter. Starten met 12v en tijdens het starten even kietelen met 24 v. Echter als je een vrachtwagen (24v) met 2x 230 ah Accu's aan je trekker knoopt dan loop je meer kans op schade aan zekeringen, printplaten e.d.
Hoekstraj
Ik had een startbooster die kan op 12/24 volt maar toen ik hem ophaalde de starthulp en de trekker gestart maar niet gezien dat hij op 24 volt stond dus ik hoop maar dat er niks loos is en alles werkte ook
Puma cvx power
Ik heb wel is een trekker binnen gehad van een klant die z,n computer was er aan kapot gegaan ook bij een CVX eerste serie. Kregen allemaal foutcode, s van te hoge spanningen 36 volt. Die kun je alleen krijgen als je met 24 volt start.
Hoekstraj
Aha oké dit was een tier 2 cvx waar ik mee aan het starten was

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
13