Illustratie van:

Hitachi Minigraver - ex30

Hallo ,
Ik heb een aantal maanden geleden mij een ex30 aangeschaft. Tot op gisteren werkt deze goed, maar eventjes niet goed opgelet, misschien te weinig diesel in de tank, maar plots stopt de motor. 20l bijgetankt maar het euvel blijft. Hij start, draait een aantal seconden en valt terug stil. Is er ergens info of een pdf service manuel van deze machine te vinden? Ik heb lucht filter, mazout filter, oliepeil nagekeken, alles ok. Zou er moeten ontlucht worden ergens ? Geen lampjes die branden.

Renrew

Deel dit topic

Reacties

takeuchipower
Misschien zit het brandstof filtert dicht
fendt308-driver
Verstuiverleidingen iets los draaien starten tot je diesel ziet en dan weer vastdraaien
shovel-joopie
Filter vernieuwen, leidingen even doorblazen, ontluchten en het euvel is opgelost, ex Hitachi monteur.
rene roadless
Ff terugblazen aanvoerleiding tank in
Wimsumar
Beste Renrew:
Quote []:
misschien te weinig diesel in de tank

Daar hoef je je niet voor te schamen hoor. Dat overkomt de beste chauffeurs ook!

Als de tank echt leeg is geweest kun je alle (leidings- en filter) ontluchtingshandelingen nog doen wat Fendt308-Driver omschreef (verstuiverleidingen iets los draaien aan verstuiverzijde, om dan al doorstartend en onder lage druk de laatste lucht uit het systeem te verwijderen).
Was de tank niet helemaal leeg, dan kan vervuiling van tankkraantje en/of filter(s) de oorzaak zijn aangezien dit ook het typische "starten en weer afslaan"-verschijnsel geeft.

"Terugblazen aanvoerleiding in de tank" , dat doen hoeren.
Renrew
Allen bedankt voor de info. In het begin een beetje gesukkeld, geprobeerd te ontluchten, ging niet. Bleek dat brandstof pomp niet werkte. Euvel opgelost, ontlucht en motor draait terug. oef, dacht al aan iets ergers. Heb nog een vraagje : hoe kan ik nakijken of de hydrauliek pomp nog voldoende kracht heeft ? zou het raadzaam zijn om de olie hiervan eens volledig te vervangen? ik heb eens gehoord dat bijvullen niet aangeraden is als je niet weet welk merk en of type er reeds inzit, dit omdat 2 verschillende olien zouden kunnen gaan schuimen ?
Wimsumar
Beste Renrew:
Quote @Renrew:
oef, dacht al aan iets ergers

Ja, oef. Zelfs een vuiltje in het ontluchtingsgaatje van de brandstoftankdop had het verschijnsel "starten-en-weer-stilvallen" kunnen geven.

Heb je bij de aankoop niet geïnformeerd wanneer de olie laatst ververst is?
Inderdaad, liefst zelfde olie gebruiken bij bijvullen/verversen.
Een versleten pomp verraad zich doordat functies hun kracht verliezen, vooral bij warme pomp +olie.
JHSOpende
Als het goed is moet er ook nog een electro pomp op zitten vanaf de tank en daar zit ook nog en filter voor, vaak zijn er van die grap jassen geweest die zo nodig zand in de tank gooien.
zelf ook gehad met en takeuchi 025.
als hij de bak goed vol trekken kan dan is de pomp wel goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hitachi Minigraver ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
21