International 733 - kentekenverlichting

Wij zouden onze Case IH 733 graag voorzien van kentekenverlichting. Weet iemand waar deze origineel staat bij een Case IH 733 ? Onze kentekenplaat staat achteraan , uiteraard 😉 , ter hoogte van het dak van de cabine. Het zijn vooral ook de elektrische aansluitingen dewelke ons interesseren.
DBRaymond

Reacties

steyrlanzboy
@DBRaymond sins waneer moet je een kenteken op een tractor dragen
is een afgeknotte driehoek dan niet genoeg
op de mc cormick hoef ik geen kenteken te dragen
echte844
Wanneer je de grens over gaat met je trekker of deze voor niet landbouw doeleinden gebruikt (zoals old timer) ben je dit verplicht en als je over 1.5 tot 2 jaar met je trekker de openbare weg op wilt zal je dit ook moeten hebben
DBRaymond
Wij gaan inderdaad de grens over met onze machines waarom dit noodzakelijk blijkt ; onlangs staande gehouden... Vandaar onze vraag...
Fast Eddy
Bij moderne kentekenplaten ben je niet meer verplicht om er verlichting bij te hebben. De moderen platen reflecteren namelijk veel beter dan de oude versie`s.
DBRaymond
We hebben dit nog even nagezien en voor zover wij kunnen zien is een kentekenverlichting nog steeds van toepassing. En aangezien wij mensen zijn die met niets of niemand problemen willen, zouden we ons ook daarbij graag in regel willen stellen. Alleen de vraag is hoe pakken we dit aan , oftewel via de achterlichten oftewel de schakelaar waarmee de lichten aan/uit worden gezet ? Enig schema ?
Fast Eddy
Je kan hem aan het dak bevestigen of op het linkerspatbord.
Het stroom voor de kentekenverlichting zou ik bij de lampen weghalen.
Fast Eddy
Op het werk hebben we ook kentekens op de trekkers.
Niet alle trekkers bij ons hebben kentekenverlichting en we hebben nooit problemen gehad. Ze zijn al lang blij dat je de juiste platen voert.
case maxxum 5140
In Nederland is kenteken verlichting niet verplicht omdat de nieuwe platen genoeg reflecteren, kenteken is vanaf volgend jaar verplicht maar niet op oltimers van voor 1980 dacht ik .maar kan Zo weer anders zijn .
Wimsumar
Beste DBRaymond
Quote @DBRaymond:
oftewel via de achterlichten oftewel de schakelaar waarmee de lichten aan/uit worden gezet ?

Zo te zien heb je een redelijk luxe cabine ( radio en electrische ruitenwisser 😉 ). Dan heb je al stroom boven in de cabine. Een aftakking naar de kentekeplaatverlichting kan hier goe bij.
Anderzijds, wellicht moet je ook nog een zwaailamp + bedrading aanleggen. Dan kan je vanaf het dashboard een draad vanaf de verlichtingsschakelaar, tesamen met de zwaailampvoeding, naar boven brengen.

P.S.: Zorg wel dat ook de stroom voor de kentekenplaat (en evt. zwaailamp) via een zekering gaat (plaats desnoods een extra zwevende zekering) anders staat je troetelkind binnenkort waarschijnlijk tussen alle andere "T.F.-toplampjesinferno" projecten.

agri-parts.nl/occasions/
Clear-up
Ik zou ze persoonlijk via het achterlicht pakken. Als je dan je verlichting aan zet, gaat je kentekenverlichting ook branden. Kun je ze ook nooit vergeten.
DBRaymond
Clear-up schreef: "Als je dan je verlichting aan zet, gaat je kentekenverlichting ook branden. Kun je ze ook nooit vergeten."

Zoals het hoort dus!

Echter de vraag is of dit ook mogelijk is via het contact, i.p.v. via de achterlichten, want stroom nemen via de achterlichten lijkt me toch niet echt reglementair of toch ?
basia
@DBRaymond

Kenteken verlichting gewoon aftakken van een van de achterlichten ; zo.n lampje van 10 watt geeft geen problemen .

Bij auto,s word dat ook zo gedaan ( af fabriek )
DBRaymond
Clear-up schreef: "...gewoon aftakken van een van de achterlichten..."

Super , dit is duidelijk , komt voor elkaar !! Bedankt !!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!