Illustratie van:

Deutz D5006 - achterremmen demonteren...help

Ik heb een paar maanden geleden een deutz D 5006 gekocht, maar hij remt zeer slecht. Ben een leek op tractorremgebied.Heb de wielen er al af gehaald, maar mij lijkt er een dichting achter de trommel te zitten en weet totaal niet wat ik kan verwachten als ik de bouten los draai.Iemand enig idee hoe ik de remmen moet demonteren.Weet dat olie en remmen niet samen gaan, maar mij lijkt er toch een dichting te zitten en er is precies een leiding aanwezig, maar die maakt een bochtje aan de spatborden en is dan open(ovoeren warmte? ). De remmen lijken mij ook mechanisch te zijn met stelbouten, maar verder geraak ik er niet wijs uit en heb schrik dat ik iets losdraai dat niet hoeft...iemand raad? denk dat het waterdichte remmen zijn, dus niet gewoon een trommelrem, maar...een volschijfrem ?? een mij onbekend type remmen

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Kiekendraadje: Werkplaatsboek:

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
Broucky3
Kan je nergerns aan een verstel exentriekje draaien? ik heb dat nog gedaan bij een D4006. Maar dat is wel al een paar jaar geleden. of draadstangen korten?
ik weet niet meer juist wat ik gedaan heb dan...
Fordje4600
Bij mijn ford 4600 heb ik mechanische remmen met stelbouten. de schijven van de remmen zitten in de achteras in een oliebad en bij mijn ford moet je de trompetten van de achteras eraf halen en ook de olie maar ik weet niet of het bij deutz zo is
Rozema
Je verhaal is onduidelijk.

Het is denk ik eerst belangrijk dat we er zien achter te komen of je trommel (waarschijnlijk) of schijfremmen (5006S) hebt. Maak even een foto van de situatie nu.

De remmen van deutz zijn nooit echt het paradepaardje geweest. In jouw geval kan de remschoen versleten zijn. Eventueel is opspannen een optie door of; (1) de remstang op te spannen of (2) de remmen bijstellen vanaf de achterbrug. Daar zit een ventiel waar je met een schroevendraaier bij kunt stellen.

Olielekkage in de remmen kan afkomstig zijn vanuit de achterbrug.

Graag een foto en dan kunnen we vast verder helpen.
stevenb
Bij een 3006 is het een kwestie van wiel eraf en dan zo de hele remtrommel eraf meppen en dan kun je zo bij de schoenen ???? veertjes eraf en je pakt ze er zo uit ????
kiekendraadje
Volgens mij is het een 5006s, gewoon trommelremmen had ik wel herkend (hoop ik), heb fotootjes geupload via deutz bezig met poseren, misschien fout, ma wist niet hoe ik ze anders hier kreeg
Wimsumar
Beste Kiekendraadje:
Quote @kiekendraadje:
hier

Dat gaat meestal van zelf ;):

Foto's Kiekendraadje:

tractorfan.nl/user/45895/…
sjonnies
@kiekendraadje
ik heb zelf bij de 6507 gedaan en een film van gemaakt ik weet niet of helemaal zelfde is maar kijk maar, het remmem goed zetten op het einde klopt niet hoe dat moet weet ik niet bij mij heeft de dealer het toen later gedaan omdat niet goed was
Welgerap52
Zorg bij demontage bij deze remmen dat het diferentieel slot ingetrapt is anders valt de gaffel naar beneden en vervang altijd de keerringen
+1
deutz6007
Als je toch het spul uit elkaar heb liggen zou ik ook de buitenste wiellagers vervangen. En de remmen stel je door de trekker op te krikken, vervolgens de stelbout aan de binnenkant van de remtrommel zover in te draaien dat je de band met de hand nog net aan rond kan draaien. Dan draai je hem een slag terug en blokkeer je hem met de moer. Vervolgens stel je de pedalen af door de verstelling in of uit te draaien aan de remstangen.
Rozema
Ik heb eventueel de werkplaatshandboeken wel. Daar staat ook het nodige in. Stuur me even een pb met een email, dan stuur ik ze op.
flat_45
@Rozema beste ik moet de remmen en de lagering ook vervangen helaas heeft er iemand voor mij de remmen uit elkaar gehad.
Zou u zo vriendelijk willen zijn om werkhuishandboek te mailen?
Hartelijk dank
Mario
Rozema
@flat_45
Ze staan op de machine pagina als PDF!
flat_45
@Rozema oké En hoe vindt ik die dan
Kan je een linkje maken naar de pagina?
+1
roscho
@flat_45 tractorfan.nl/machine/deutz/…. Klik daarna op "gegevens" en je vindt een heleboel documenten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.771