Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Witte rook bij starten & Laad de accu niet bij

Beste,

1) ik heb op dit forun al een artikel gelezen over witte rook. Daar staat vermeld dat er eventueel kromme zuigerstangen van kunt krijgen. Mijn dexta heeft ongv 18 jaar stil gestaan en heb er nu weer leven in geblazen. Bij het starten (rond gaan van de start motor blaast hij veel witte rook. als hij dan start is het helemaal weg. Is dit erg? of gewoon een oudere tractor.

2) acccu laad niet bij. Verschillende forums hier al gelezen maar mis een paar dingen als je wat meet bijvoorbeeld.

😉 Als je de bedrading compleet los koppelt van de dynamo en je laat de motor lopen. moet er dan altijd een spanning uitkomen? bijv. 1.5 a 2 volt.

😉 de spanningsregelaar is nieuw en de dynamo gereviseerd. Het lampje gaat aan maar zou uit moeten gaan als je genoeg spanning oplaadt maar er komt geen 13 a 13.8 volt op de accu te staan.

Zouden jullie mij verder kunnen helpen?
Vriendelijke Groet

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Peter vC.: Gefeliciteerd met het starten na 18 jaar!
Witte rook doet ieder trekker (nieuw en oud) die niet aanslaat: het is de damp (nevel) van de ingespoten diesel.

P.S.: De dynamo is een (originele) gelijkstroomdynamo?
David Brown Bert
Voor gelijkstroom moet de motor lang draaien wil hij bij laden
Renault 891-4
Ha witte rook dan paus gekozen.
Frederick
Je mag de motor nooit laten draaien zonder correct aangesloten dynamo, anders zal hij inwendig verhitten/verbranden. Hopelijk is het nog niet te laat..
nagtegaal
@Frederick vertel..?
Peter vC
@frederick? Waarom zou hij inwendig kunnen verbranden? Dus als de regelaar kapot us en dat hem je te laat Door verbrand ook de dynamo?

Ja het is de orginele gelijkstroom dynamo nog.

Ik heb alles opnieuw aangesloten. - op de massa verder netjes alles volgens schema aangesloten. (Schema waar de min de massa is.)
kenn_dexta
Als ik het goed begrijp heb je de min als massa gebruikt?
De originele gelijkstroom dynamo werkt andersom. Hier is de plus de massa. Weet niet of dat uitmaakt, maar volgens mij kan de dynamo daar niet tegen?
Frederick
@Peter vC @nagtegaal Inderdaad, als je regelaar defect gaat of niet goed is aangesloten, loop je kans dat de dynamo verbrandt. In tegenstelling tot een wisselstroom alternator die geen stroom maakt als hij niet is aangesloten, doet een gelijkstroom dynamo dat wel en kan die dan niet kwijt. Van tegenwoordig bestaan er elektronische regelaars voor een gelijkstroomdynamo, die zijn veel betrouwbaarder.
Wimsumar
Beste peter vC:
Quote @Peter vC:
Ik heb alles opnieuw aangesloten. - op de massa verder netjes alles volgens schema aangesloten. (Schema waar de min de massa is.)

Als ik me niet vergis moet bij deze wijziging van + aan massa naar - aan massa de dynamo omgepoold worden alvorens deze weer wil laden.

Ompolen dynamo:

annatefka.nl/phpBB/viewtopic.php/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
9