International 353 - Condensprobleem

Hallo,
Als ik contact aan zet of start komt er condens tussen de dubbele ruitjes van de klok met de temp en tankmeter
Hoe kan ik dit voorkomen ?
BVD
vanhuizen

Reacties

ErDee
Ik kan ze wel repareren
MartinZaandam
Beste Vanhuizen: je schrijft dat er condens "komt", maar dat is er al, alleen door de warmte (lampje, verlichting, spoeltje) verdampt het weer iets en slaat dan neer tegen het glas, het hoogste punt. Dit vocht is waarschijnlijk al door je hele dashboard gegaan en er zal nog wel meer zitten. De enige remedie is de tractor warm opbergen, maar dat is natuurlijk geen optie. Je kan de meter laten drogen, maar dan moet je het lekkende gedeelte (waar het vocht is ingekomen) boven leggen, vocht kan namelijk alleen naar bovenuit verdampen. Na het drogen kan je de meter terug plaatsen, maar dan komt er geheid weer vocht/condens in. Conclusie: niets aan, wen er maar aan.
Oldtimer-fan
Quote @MartinZaandam:
Conclusie: niets aan, wen er maar aan.

Zeker is t te verhelpen. Ik had ook condens tussen de glaasjes van de klokken.
Ring eraf gehaald(voorzichtig met platte schroevendraaier eraf wippen. Rand iets ombuigen)
Glaasjes eruit en goed afdrogen en ontvetten. De klokken van binnen ook goed laten drogen.
Dan weer in elkaar zetten en t is opgelost.
MartinZaandam
@Oldtimer-fan Hoe dacht je zelf, dat het vocht erin was gekomen? omdat je koffie had gemorst, of je raam open had laten staan? nee, waarschijnlijk niet, dat zou niet handig zijn geweest. Het is waarschijnlijk vanaf de zijkant of van onderen, langs de aansluitingen naar binnen gekomen en condenseert tegen het glas aan. je hebt de condens wel weg gehaald, maar het probleem van het "erin komen" niet opgelost. binnenkort kan je weer aan de slag.
Oldtimer-fan
@MartinZaandam

Nieuwe rubber ringen ertussen.
Bij mijn inter waren de glazen beslagen omdat hij in regen buiten had gestaan. Dus was er van boven af vocht op gekomen en erin gesijpelt.
Ik weet niet hoe het is ontstaan bij @vanhuizen
MartinZaandam
@Oldtimer-fan Dan is gelukkig de oorzaak bekend en het op die manier op te lossen. Bij vanhuizen kan ik dat niet uit de Topic halen
vanhuizen
Er komt van buitenaf geen vocht bij, de trekker staat droog binnen
Condens treedt op tussen de ruitjes als contact wordt aangezet
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 353 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!