Illustratie van:

Mc-Cormick 423 - koelwater in carter

Mijn cormick 423 lekt koelwater naar het carter. Voordat ik de hele motor uit elkaar ga halen wil ik graag weten via welke afdichtingen tussen koelsysteem en motorblok bij een cormick 423 koelwater in het carter terecht kan komen.
Een paar weken geleden heeft de trekker voor de mestpomp gedraaid, ik heb toen geen luchtbellen in de radiateur gezien. In 1e instantie denk ik dus nog niet aan een lekke koppakking.
Wie kan me verder helpen.

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Misschien een scheur in je cilinder?
valmet
Koppakking of de o-ringen van de cilinderbussen
MartinZaandam
Ik heb niet zo snel een afbeelding van de motor voor mij liggen, maar kan het niet langs de aandrijfas van de waterpomp in je blok lopen?
Wimsumar
Beste Martin Zaandam:
Quote @MartinZaandam:
langs de aandrijfas van de waterpomp

Nee, dat is onmogelijk. De waterpomp wordt zoals bij de meeste motoren van buiten af aangedreven vanaf de krukas door de V-snaar (die ook de dynamo aandrijft). Een open verbinding tussen het koelvloeistofdeel naar het oliehoudende gedeelte van het motorblok kan niet ontstaan via de waterpomp.

Waterpomp: Pdf blz nr.: 34

[url]vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…]
MartinZaandam
@Wimsumar Thank you Willem, jij hebt gelukkig altijd het juiste beeld voor je. Ik dacht aan een pomp, aangedreven met een as, door een distributie deksel heen.
Ben423
Ik heb dit probleem ook gehad, bleek dat de vriespluggen die onder het kleppendeksel zitten lek waren.
Is makkelijk te vervangen zonder dat je de cilinderkop er afhaalt.
kosten slechts een paar euro per stuk en er zitten er 3 in.
CormickWillem
Koelsysteem iets op druk zetten, en misschien kun je op die manier iets ontdekken. Is de motor niet te warm geworden voor de mestpomp, waar door koppakking lekt? Zit er wel genoeg antivries op, het heeft al een paar nachten redelijk gevroren (scheurtje in het blok). Maar ook de O-ringen om de cilinder bussen kunnen gaan lekken.
riessie
Vaker voorkomend probleem bij de 423. De O-ringen tussen je cilinder bus en blok laten koelwater door.
Corne S
Ook 1 keer gehad dat de nieuwe hydrauliekpomp een te lange as had en tijdens montage het distributiedeksel kapot duwde.
FiatArgi fan
Een 423 voor de mestmixer? Dat is voor problemen vragen he ! Onze massey ferguson 185 van 80 paarden kan het niet meesteren aan de mesmixer , wat wil je dan gaan doen met een 423?
stevenb
@FiatArgi fan wij mixen een stal van 250 koeien met 50 pk ???? en dat 1 keer in het voorjaar ???? mestmixen hoeft echt niet zwaar te gaan ???? snap ook vaak niet dat sommigen de trekker er plat voor hebben staan ????
jacco-beun
Volgens mij zijn het de ringen tussen cilinder bus en motorblok. Maar ja alles kan kapot dus ook de koppakking. Of een cilinderbus.
FiatArgi fan
@stevenb en bij ons met 55 of 80 paarden lukt dat maar niet 😞 de ene rookt enorm uit de uitlaat als ook uit de onderdruk van de motor ( verbrande geur 😞 ) , en de andere wordt te warm 😞

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
8