2 cylinder oldtimer trekker

Welke vind jij mooi en praktisch om bijvoorbeeld de weide te slepen etc en zijn deze zuiniger als een kleine 4 cylinder?

Deel dit topic

Reacties

Frederick
Een deutz d25 of d30, kleine draaicirkel en verbruikt haast niets. In de winter ook geen kijk naar door de luchtgekoelde motor.
Loeideutz
@Frederick Mijn idee. De 06-serie is misschien nog wel iets handiger omdat die direkt ingespoten motoren hebben.
Oldtimer-fan
Deutz D25, D30, 2505, 3005, 2506, 3006. Sterke en degelijke tractoren. Onderhoudsarm. Luchtgekoeld dus start altijd.
Al is een Mc Cormick D439 ook helemaal niet slecht. Ook heel zuinig. Alleen watergekoeld, dus in de winter opletten dat de antivries nog goed werkt en voorkamerdiesel motor, dus altijd lang voorgloeien en in de winter willen ze nog wel eens slecht aanspringen.
Frederick
@Loeideutz Ja, een 2506 zal waarschijnlijk nog wel zuiniger zijn, maar die zijn moeilijker te vinden dan een d25 denk ik. En misschien wel duurder? Wel meer hefvermogen en wat comfortabeler 😄
Cormick D-430
Cormick D-214/D-215/D-217/D-219 zijn ook goeie trekkertjes
D439D
Zetor 25a maar die zijn zeldzaam?
valmet 8500
Ik zou kijken wat er op mp staat en dan kijken wat je hebben wil. Hier krijg je nu toch een 'merkstrijd'
valmet6400power
Waarom geen 3 cilinder?
Loeideutz
Kijk eens op speurders.nl onder de rubriek now en tuin, en dan tractoren. Volgens mij staat daar een verkoper uit Odiliapeel die 1 of 2 Zetors in die klasse te koop heeft. Als jij dat een leuk merk vindt, dan moet je daar voor gaan.
D439D
De Zetor is leuk maar niet echt praktisch en wellicht ook duur qua onderdelen en reparaties.

Een IHC 219 of Deutz D30 / 3006 lijkt me wel iets.

Bedankt voor jullie commentaar, zeer nuttig.
roy jd3130
@D439D ik heb zelf een zetor 25a .maar je lacht je rot wat onderdelen kosten.tja ze sturen zwaar veder prima trekkers lekker zuinig en rijd 40km en zeldzaam vald mee hoor ze staan nog wel eens tekoop

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
4