Track enTrace systeem

Zo af en toe komt het voor dat ik een tractor of machine op de werkplek laat overnachten. Nu heb ik daar niet altijd een goed gevoel bij. Er zijn altijd lieden die belangstelling voor iets dergelijks tonen. Montage van een track en trace systeem is mogelijk maar daar hangt nogal een prijskaartje aan. Nu bedacht ik het volgende, ik heb genoeg oude smartphones liggen waarop ik de app vind mijn telefoon heb geinstalleerd. Ik verberg die telefoon bij het verlaten van de werkplek ergens op de tractor of machine. Mocht ooit iemand menen mijn spul mee te moeten nemen, dan kan ik via die app altijd nagaan waar ze er mee gebleven zijn. Wel altijd zorgen voor een volledig geladen accu van de telefoon natuurlijk voor je de boel afsluit. Hoe denken jullie hierover, dit moet toch werken?

Lees meer »

radium45

Reacties

stannetje96
Nou nu niet meer, nu gaan ze eerst naar een telefoon zoeken 😃
fendt-vario
Dan zou ik de telefoon ergens opbergen en altijd aan de 12volt lader laten.
radium45
@stannetje96 Iemand die iets ongeoorloofd mee wil nemen heeft veelal niet veel tijd, hoop ik 😛
radium45
@fendt-vario Goed idee.
radium45
Ik gebruik soorgelijke app,s om personen te traceren, je kunt dan een willekeurig circel instellen. Als persoon die cirkel verlaat of binnenkomt krijg ik vanzelf een melding. werkt gewoon goed.
+9
walrus
Quote Reactie van @radium45:
e kunt dan een willekeurig circel instellen. Als persoon die cirkel verlaat of binnenkomt krijg ik vanzelf een melding. werkt gewoon goed.

Dat doe ik ook altijd met me vriendin.
Ik stel dan een cirkel om de keuken heen, komt ze daar uit dan krijg ik een bliepje en corrigeer ik haar netjes weer terug naar haar plek.
Ze denkt nu dat ik helderziend ben.
+5
radium45
Quote Reactie van @walrus:
om de keuken heen, komt ze daaruit dan krijg ik een bliepje en corrigeer ik haar netjes

Dan moet je gewoon de ketting een schakel inkorten.
+4
walrus
Quote Reactie van @radium45:
Dan moet je gewoon de ketting een schakel inkorten.

ik zit al tot de laatste schakel
content3.skoften.net/images/54846/…
JD6930
@radium45

Kan altijd handig zijn. Bij de Kok wordt track en tracé ook wel eens gebruikt om te kijken waar een van de vrachtwagens/be combi rijdt. 😛 Gewoon even kijken welke machines ze geladen hebben en die opzoeken. 😛 Werkt ook handig.
walker1
@JD6930 Ik dacht dat De Kok een goed bedrijf was, maar blijkbaar wordt daar de privacy van de medewerkers geschonden.
CornelisJ90
@walker1 Privacy van de medewerkers? Er hangt toch geen camera in dat hok dat ze de werknemers bespioneren? Voor de planning is het juist erg gemakkelijk als ze weten wie waar uithangt om snel in te kunnen springen op veranderingen.
walker1
@CornelisJ90 Ja, dat het voor de planning makkelijk is roepen ze wel altijd, maar je mag niet te pas en te onpas op track en trace kijken waar je werknemers allemaal rondrijden. Werknemers moeten ook wel eens naar de wc, of een broodje eten. Is niet de bedoeling dat werkgevers dat allemaal bij gaan houden.
Bij mij op het werk hebben een jaar of 5 geleden ook overal track en trace ingebouwd, was eis van de verzekering zei de directie. Maar ondertussen is het eerste wat ze doen zodra de computer opgestart is, is inloggen op track en trace.
Ik heb tegenwoordig een gps blocker in de bus. Is mooi want daar verraden ze zich zelf mee, bellen ze me op dat ze me niet op track en trace zien, dan vraag ik gewoon waarom ze daar op kijken, want dat is niet nodig, want de bus is niet gejat en het was tenslotte voor het traceren na diefstal.
ej-van-de-voort
@walker1

Was bij ons juist wel makkelijk dat die dingen erin zaten, als je het hele weekend storingen gereden had wist de sc na ff in de laptop kijken dat hij je maandagochtend voor 11 uur niet hoefde te bellen
walker1
@ej-van-de-voort
Het zit juridisch allemaal nog wel vrij ingewikkeld in elkaar wat precies wel en niet mag, maar ik kan me voorstellen dat als het in goed overleg afgesproken is dat een planner er op mag kijken met juiste redenen, dat er niks aan de hand is.

Bij ons werd er ongevraagd gekeken of iedereen wel op tijd vertrok en zo. Als het nu zo was dat er bij waren die 's ochtends eerst nog een half uur aan hun ballen gingen krabben voordat ze vertrokken, dan zou ik zeggen, ja ik snap het, maar het was telkens gezeur over 5 minuten of zo, of je had ergens onderweg zitten schijten, gaan ze vragen waarom je zolang stil stond bij een tankstation.
CornelisJ90
@walker1 En wat jij er op tegen hebt vind ik juist gemakkelijk. Als ze me bellen waar ik zit dan zeg ik tegenwoordig standaard dat ze dat prima zelf kunnen zien. En zolang ze zelf niet eens fatsoenlijk kunnen plannen vind ik het helemaal prima wat ze met hun track en tracé doen. 😉
walker1
@CornelisJ90 Hahaha, ja, dat van die halve planning ken ik ook wel. Ben soms meer onderweg dan echt aan het werk.
Arie_MF
@walker1 haal je die gps blocker er iedere dag uit als je thuis bent? Want als hij daadwerkelijk gestolen wordt en het voertuig is niet te zien heb je een probleem denk ik? Bij ons had degene die het felste tegen plaatsing van black box was ook het meeste te verbergen.
walker1
@Arie_MF Ja, is los kastje
marc102
@walker1 kun je me zeggen hoe deze gps blocker heet en waar je hem gekocht heb?

Ben erg benieuwd 😀
walker1
@marc102 op internet besteld, komt uit China, weet eigenlijk niet of het in NL legaal is.
Zal vanavond eens zoeken of ik die website nog kan vinden.
Rickvh94
@marc102 dan werkt je navigatie helaas ook niet meer
JD6930
@walker1

Is wel eens gebeurd als iemand veel langer weg bleef als gepland terwijl een tweede van het zelfde adres af is gekomen tegelijk of later en al gearriveerd is maar is echt geen dagelijkse gang van zaken hoor. 😉

Als je een machine moet hebben die achterop staat en je kunt de chauffeur niet bereiken is het wel even makkelijk om te weten of je eerst wat anders kunt gaan doen of dat ie bijv. net in beek van de snelweg afrijdt en in 5 - 10 minuten er is. Heb ooit een monteur zien kijken maar de planner belt gewoon altijd naar de chauffeur als ie hem nodig heeft. 😉

Over tijden dat ze stil staan onderweg doen ze bij de Kok niet moeilijk volgens mij. Plannen gebeurd door de vertegenwoordiger grondverzet binnendienst, waar ie heen moet/ ze heen moeten. De tijd van vertrek en terug thuis komen berekenen de chauffeurs daar zelf.
caseboy
Ik zou voor al die ook zo'n powerbank kopen, die heb je al voor n tientje tegenwoordig en ik zou er ook alles vanafgooien dat niet van belang is voor dat track en tracen dan gaan de batterijen ook langer mee.
ares697
Voor die app heeft de telefoon die in de trekker ligt wel internet nodig neem ik aan?
walker1
Quote @ares697:
Voor die app heeft de telefoon die in de trekker ligt wel internet nodig neem ik aan?

Voor een grotere nauwkeurigheid wel misschien, maar met alleen een gps functie kan je al tot 5 meter nauwkeurig komen
marc102
@radium45 Jouw idee met de smartphone werkt inderdaad echter het kan beter

Er zijn bedrijfjes die een kastje maken die exact hetzelfde doen als jouw smartphone maar dan vereenvoudigd zodat ze enkel nog de track en trace functie hebben. Hierdoor wordt het al een stukje simpeler en degelijker als met een smartphone.

2 maanden terug heb ik toevallig zelf zoon kastje gekocht bij GPS partner.nl en de kosten valle heel goed mee!

gps-partner.nl/aanbevolen-gps/…

Het apparaat wat ik gekocht heb kost 60,- daar komt dan nog een simkaart van 1 euro en 20 euro beltegoed bij. Ook heb je een oplader nodig van 20 euro. -> dus voor ongeveer 100,- euro was ik klaar en ik vindt het heel netjes werken. Al vindt ik dat de plastic behuizing niet geweldig degelijk maar goed daar is de prijs ook naar.

Het apparaat werkt als volgt: Je belt naar het nummer van jouw simkaart en laat de telefoon 2x overgaan. Daarna hang je op vervolgens krijg je een smsje terug met daarin:
-> de gps cooordinaten
-> de snelheid
-> een link naar google maps

Ik denk dat je dit eens kunt overvegen

Met vriendelijke groet,

Marc
radium45
Nu valt het dataverbruik hard mee want je kunt die app zo instellen dat die bv om de 5 minuten aktief word maar ook om de zoveel uur. En je kunt tussendoor via je eigen telefoon op elk moment kijken of die nog op de plek staat.
Andre150
Als je track and trace gebruikt, scheelt dat aanzienlijk in de verzekerings kosten. Het betaald zich vrij vlot terug. Maar het idee van de telefoon zal ook werken, goed bedacht.????
jo845xl
Ik gebruik zelf ook een track and tracé systeem maar dieven laten de dag van vandaag zich niet erdoor afschrikken .

Zoek op google maar eens achter "gps jammer"
Rdeweerd
Zo'n gps volger is niet zo duur onder de 50 euro zelf inbouwen.
Fast Eddy
Goed idee om het met een oude smartphone te doen. Alleen moet je wel zorgen dat de batterij goed vol zit. Dieven zetten over het algemeen eerst het gestolen spul op een afgelegen plek. Dus dan heb je ongeveer 2 dagen om het terug te vinden.
Perfect
@radium45 heb ook z'n systeem in mijn vrachtwagen , maar dit werkt niet meer als de stroom er af gaat! Dus dat met een telefoon is nog niet zo gek.
Favorit614
Is dit niet interessanter ?
alibaba.com/product-detail/…
Favorit614
Hmm zelfde ding als dat van @marc102
radium45
Quote @Fast Eddy:
Dus dan heb je ongeveer 2 dagen om het terug te vinden.

die app die ik gebruik laat de locatie meestal tot een meter of 10 zien. Dus ik denk dat het mij wel lukt om binnen 2 dagen in die straal alles te doorzoeken, maar begrijp wel wat jij bedoeld. Of wat iemand hier ook al aangaf, op de geheime bergplaats een laad aansluiting maken zodat de telefoon continu geladen is.
Rickbuevink
Met een oude Iphone kun je via de app "zoek mijn iphone" via de pc of een andere iphone de huidige locatie zien. Ook als de accu leeg is geeft hij de laatst bekende gps locatie weer.. misschien is dat iets..
marc102
Als je echt wil lukt het altijd om iets te stelen als je dat echt wil

Laatst vertelde mij iemand dat machines die gestolen worden eerst op een onopvallende plaats neer worden gezet(op een industrie terrein of langs een groot bouwterrein)

3 dagen later komen ze terrug en als de machine er dan nog staat dan heeft hij zeker geen gps en kunne ze hem veilig opladen
JD6930
@marc102

Das over het algemeen wel de tactiek die bekend is idd.

Helaas heb je er ook die gewoon heel het ding binnenstebuiten keren. Teack en trace vinden en eruit gooien( ergens langs de snelweg uit het raam gooien) en weg is ie.

Aantal jaren geleden gebeurd met een verhuurshoveltje van een welbekende importeur/dealer organisatie uit Brabant. Helaas voor de vermoedelijke daders hebben ze hun wel gevonden maar weet niet of het shoveltje ook terug gekomen is.
JD6930
@marc102

Of ze nemen even de tijd om de track en trace etc. te zoeken, trekken het er uit en gooien het uit het raam zodra ze ergens op de snelweg etc. rijden...
radium45
@Fast Eddy Ik heb geprobeerd met een smartphone hoe lang die aan blijft staan zonder het ding te gebruiken. Is nu al 4 dagen en nachten op dezelfde batterijlading stand by en nog niet leeg. Blijkbaar vreet appen en facebook loeren gigantisch veel stroom want ik heb hem normaal elke dag aan de lader liggen.
maartendankers
Quote @Andre150:
Als je track and trace gebruikt, scheelt dat aanzienlijk in de verzekerings kosten. Het betaald zich vrij vlot terug. Maar het idee van de telefoon zal ook werken, goed bedacht.%uD83D%uDC4D
Dat maakte bij ons 5 jaar geleden niks uit voor de verzekering toen wij een nieuwe trekker kochten.
wibe
Op t werk hebben we aan een klant een kastje geleverd welke een aantal keer per dag een signaal geeft over de locatie. een telefoon geeft constant zijn gps signaal af en een beetje dief heeft wel zo'n signaaldetector ding. die merken dus meteen dat die machine beveiligd is en zoeken dan je telefoon of track and trace op. Met dat kastje wat een paar keer per dag een signaal geeft moeten ze al toevallig op dat moment met hun signaalzoeker langs lopen. kleinere kans dat ze t vinden dus. Weet alleen niet meer wat t merk was
radium45
@wibe ik zal daar ook eens naar zoeken. Interesant
a3vandiejen
@radium45 Heb in mijn bus een black box en kan hem thuis op m,n laptop bekijken . Maar dat kost weer geld, heb hem aan geschaft voor 200 euro en met een abonnement van 12 euro per maand. Maar die kan ik weer afschrijven op de zaak.
Fast Eddy
@radium45

Dat is langer als normaal ja. Ik weet wel als je een Iphone op de vliegtuigstand zet je er bijna een week mee kan doen.
Maar ik weet niet of hij dan nog een signaal uitzend.
Tinus
Ik heb een tracker van europetrack.eu/ ingebouwd in de auto. Werkt feilloos, maar kost wel het e.e.a.
TurnMeLoose
@Fast Eddy Nee dan werkt er niks, geen telefoon signaal, geen gps, geen WiFi, geen G 3/4... Daarom gaat die zo lang mee, telefoon hoeft geen contact te zoeken met bovengenoemde dingen.
Fast Eddy
@TurnMeLoose

Geen optie dus.
radium45
Werkt hier gewoon goed. Ik kan elk moment van de dag zien waar mijn machine staat en krijg een bericht als hij zijn ingestelde cirkel verlaat.
radium45
marc102
@radium45 Dat ziet er supper interessant uit!

Ik heb het even uit gegoogeld en het is een interessant systeem voor sleutels,portomonee,... terug te vinden omdat je meestal wel weet in welk gebouw deze liggen. Echter als jouw spullen gestolen zijn en je weet dus niet in welk gebouw deze liggen dan maakt men gebruik van een zogenaamd "Crowd GPS systeem". Dit betekent dat wanneer een persoon met de app van dit bedrijf langs jouw gestolen spullen loopt dan zal deze de locatie opvragen en doorsturen naar de eigenaar.

Kans dat dit daadwerkelijk gebeurd zeker in het platteland schat ik in als zeer klein.

Verder wel een mooi systeem inderdaad 😄
radium45
@marc102 Dank voor de aanvulling.
+1
Tinus
@marc102 Ik heb zo'n ding aan mijn sleutelbos hangen, maar hij deed het na een maand al niet meer. Bovendien is het audiosignaal zo zwak dat er echt dichtbij moet staan om hem te kunnen horen. Niet kopen dus.
radium45
@Tinus Dat ding hoeft toch geen audio te geven? volgens mij kun je op je gsm zien waar hij zich bevind of ik lees het verkeerd.
marc102
@radium45 Veel van deze gadjets geven een audio signaal. Het apparaat wat jij hier geplaats hebt geeft naast een audio signaal ook een afstand tussen jou en het apparaat. Dit is op basis van Wifi dus je kan je wel voorstellen dat het behelpen is.
+1
Arie_MF
@radium45 sitechsolutions.com/nl/products/…
Werkt goed, maar zal niet goedkoop zijn.
CornelisJ90
Goede Track en Trace systemen hebben een SCM Certificaat, hier zit ook een startalarmering in. Systemen kosten rond de €250 per jaar als ik het goed zeg. Dit scheelt ook aanzienlijk in de verzekeringspremie, dus het loont wel de moeite om er serieus achteraan te gaan.

Ook kan er werkregistratie software aangehangen worden, zelfs met OBD koppeling zodat je per werktaak kan zien hoe lang je er aan gewerkt hebt en hoeveel brandstof er bij verbruikt is. Wel zo gemakkelijk voor de facturering.

Tegen een GPS Jammer is helaas niet heel veel bestand, maar met een Track en Trace systeem is het wel stukken gemakkelijker om de verzekering te laten betalen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gps , track en trace en smartphone geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!