BKT RT855 vs Vredestein Traxion85

Beste TF'ers

De banden op mijn Deutz D5505 zijn aan vervanging toe. Daarom heb ik prijs laten maken voor twee nieuwe banden in de maat 340/85 R38 (13.6R38). De trekker wordt vooral gebruikt op grasland (hooien, maaien, hobbymatig) en op de weg (snelgang, 32km/h). Op de akker wordt hij amper gebruikt. Het is dus vooral het comfort op de weg dat voor mij veel betekent. Op dit moment ligt er een Taurus en een Michelin op (dat was zo bij de aankoop), maar die Taurus is echt heel scheef afgesleten en ook heel erg oncomfortabel. De verkoper raadt mij Mitas dus ook af, omdat dat volgens hem dezelfde kwaliteit is als die Taurus.
Hij kwam naar voren met de BKT RT855 en Vredestein Traxion85 voor mijn gebruik. Nu blijkt dat de Vredestein slechts €27 duurder is voor de twee banden samen.
Vanwege het verwaarloosbare prijsverschil dus de vraag: Heeft er iemand ervaring met één van deze banden? Kwestie van de juiste keuze te maken voor mijn gebruik. Vooraan ligt ook Vredestein in de maat 7.50-16, daar ben ik erg tevreden over. Vier banden van hetzelfde merk staat uiteraard het mooiste, maar ik zou toch graag jullie mening willen horen om zeker de juiste keuze te maken.

Dank bij voorbaat

P.S. Tweedehands ben ik al meer dan een jaar naar op zoek, maar tegenwoordig kom je deze maat niet meer veel tegen, tenzij in setjes compleet verdroogde dubbellucht, dus dit lijkt mij ook niet direct een optie.
Als er iemand nog een setje in deze maat heeft in goede staat dan mag je dat ook altijd laten weten

Deel dit topic

Reacties

robbin lamers
Ik heb recent een set 480/70r34 bkt gekocht. Deze zitten alleen nog niet aan de trekker. maar daar word aan gewerkt. (Dit is rt765) Een kennis van mij heeft 18.4r34 bkt agrimax rt855 er op liggen en hij zegt dat die heel goed bevallen. Hun rijden vooral op de weg.
Fast Eddy
Uit jouw verhaal begrijp ik dat je nieuwe banden wil kopen.
Mitas is helemaal niet zo`n stugge/slechte band. ik denk dat ze zelfs beter zijn dan BKT. Maar dat is mijn mening.
Voor op de weg zou ik voor de Vredestein banden gaan.
Dan zou ik toch nog eens ergens anders prijs opvragen. Want ik denk dat de verkoper de BKT band veel te duur heeft. Prijsverschil tussen bkt en vredestein is normaal veel groter. Wat comfort betreft doen ze voor elkaar niet veel onder denk ik. Zou dus voor de goedkoopste gaan aangezien jij die banden op die trekker toch nooit meer gaat verslijten!
JD3010
Quote @Fendt-Farmer-Vario:
Prijsverschil tussen bkt en vredestein is normaal veel groter.

Het prijsverschil tussen die 2 is helemaal niet zo groot Een Vredestein is idd. niet veel duurder.

Je zou ook een Firestone kunnen nemen, die is nog iets voordeliger en ook goed.
KubotaB6001
Quote @Fendt-Farmer-Vario:
Prijsverschil tussen bkt en vredestein is normaal veel groter.

De verkoper beweert dat dit prijsverschil vooral groter is in de grote maten, maar in de kleine maten is er weinig verschil...
erik9831
Ik heb op men JD 2120 vooraan en achteraan BKT steken ... Stonden er reeds op bij aankoop en waren nog echt nieuw. Was nog maar 8u mee gereden.

Ben er toch zeer tevreden over tot nu toe.

Uiteindelijk denk ik niet dat het echt heel veel gaat uitmaken, als het toch maar hobbymatig is. Dan ga je niet echt 500 uren of zo op een jaar rijden ?

Persoonlijk zou ik opnieuw BKT er opleggen, als ik ze ooit versleten krijg 😄
FendtPower2002
Vredestein vind ik erg fijn
Wimsumar
Beste KubotaB6001:
Quote @KubotaB6001:
weinig verschil...
Klopt.

(Neem geen Michelin)

trekkerbandenmarkt.nl/search/…
fendt308-driver
Vredestijn is een mooi bandje voor de weg
jd user
Vredestein wil ook scheef afslijten hoor!.En dan nog de zg cupvorming in de nok.

Deze heb ik ingeruild voor bkt.Heb ze nu twee jaar.En veel kilometers op de weg en voorladerwerk mee gedaan.Maar ik moet zeggen dat ie slijtvast en tegen een stootje kan.
Ik had eerst niet een hoge verwachting van de band.Maar bij de volgende wissel mag het best weer bkt's worden.
rickrenault
@jd user wij hadden altijd bkt voor om bij voorlader werk in twee jaar helemaal kaal nu al twee jaar vredestijn er om ziten en die zijn nog niet op de helft
KubotaB6001
Ok bedankt jongens, ik begrijp dus dat beide merken vergelijkbaar zijn (zoals de prijzen ook deden vermoeden), zeker voor die 150 uur die ik maar maak per jaar. Het zullen dus hoogstwaarschijnlijk de Vredesteins gaan worden, vier dezelfde banden ogen altijd mooier vind ik.
Rickbuevink
Heb er een setje BKT Agrimax onder liggen, echt superbanden! Die BKT`s zijn waar voor je geld.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
7