International 743 XL - case 4240xl zij bediening

Weet iemand ook als het kan op een case 4240xl zijpaneel in een 743xl gezet kan worden . Het gaat om het deel waar de versnellings poken en bediening voor de hef en hydro zitten . Heb een 742xl maar die heeft die hydro en aftakas bediening helemaal achter aan zitten en vind het best rot om zo mee te werken vind het een rot plek om de hydro bediening te hebben en van een 4240xl zit die mooi naast je waar het hoort ( vind ik ) . Heb de 743xl nu bijna een jaar en dacht met aankoop dat het niet zo een probleem zou zijn maar eenmaal mee aan het werk is het best een rot plek waar de hydro bediening zit .
jan-broekate

Reacties

jan-broekate
Zoals dit
wotan2
Alles is maakbaar, maar de 743 heeft een andere versnellingsbak/hefinrichting. Alle bouwdelen en bediening op de bak zit niet op de zelfde plek, en zou je dus moeten aanpassen op de een of andere manier. Ik zou er niet aan beginnen.
Fast Eddy
Je zou de handels ook kunnen veranderen.
Langer maken of een andere vorm.
deerejohn
Heb hier een 3 duims draadklem open gebogen en op de hydro handels geschroeft, met een superdikke moer met contra moer .zit er al 20 jaar,met een draad eind kan het ook \\\

is niet bij een 743 bdw maar bij een 1455 met cockpit kabine
case maxxum 5140
Dat zal geen gemakkelijke klus worden alles zit compleet anders en dan krijg je ook problemen met de schakelstangen . De beste oplossing is koop een andere case de nieuwere 845/856xl hebben de bediening ook op een betere plek zitten .
SJB533
Quote @wotan2:
maar de 743 heeft een andere versnellingsbak/hefinrichting.
De bediening van de hef verschilt, maar de transmissieschakeling is niet zo gek veel anders hoor
mf 6150
Je 743 inruilen voor 1 met ergo-s of overgangsmodel of nieuwe snuit. Die hebben de hendels op een betere plek
jan-broekate
Als ik de trekker in ruil word het toch weer een steyr wat er weer komt . Dat ombouwen word het toch niet als ik veel moet aanpassen . Dus dat word toch sparen voor een steyr
Wimsumar
Beste Jan-Broekate:
Quote @jan-broekate:
zoals dit
Bijgevoegde foto

En de andere? :?

(Foto A.U.B.).
jan-broekate
@Wimsumar ?? Wat bedoel je daar mee
jo845xl
Dag Jan , wat jij vraagt is helemaal niet onmogelijk , ligt er alleen aan hoever je wilt gaan .

Ik heb zelf een 14 en die zijn op gebied van ergonomie ook geen voorbeeld .

Ik heb bij deze trekker alle hendels die rond de stoel staan ( op handrem na ) allemaal verwijderd en vervangen door persluchtcylinders .
Op het dashboard staat nu een kastje voor de 4wd , aftakas , diepteregeling en een schakelaar voor 1 hydro ventiel .
Op de pook heb ik dan een handle geplaatst met drukknoppen voor 2 hydro ventielen en de bediening van de lift .
Tis natuurlijk een hoop werk maar als je het simpel wilt houden kun je een handle met drukknoppen gebruiken en elektrische ventielen plaatsen .
Ik zou er een paar foto's bij kunnen plaatsen hier maar ik weet niet hoe dat moet
Wimsumar
Beste Jan-Broekate:
Quote @jan-broekate:
Wat bedoel je

Welnu, je plaatst een foto van iets zoals je het wilt hebben. Echter, dat wat je veranderd zou willen zien is mij ( en vele anderen) onbekend. Vandaar m'n vraag om daar ook een foto van te plaatsen zodat de schaal-1-op-het-oog-creatievelingen ook een suggestie kunnen doen.
jo845xl
@jan-broekate Als je op mijn profiel klik zie je de foto's van mijn "constructie" .

Links en rechts van de bestuurderzetel waar nu nog alleen de handrem zit , kastje op dashboard en de handle op de versnellingspook .
jan-broekate
@Wimsumar Ha oke ik snap het je wilt een foto zien van het orginele 743xl zien
SJB533
Quote @Wimsumar:
En de andere?

De middelste
[url]konedata.net/Traktorit/ih743xl.htm[/…]
Wimsumar
Beste Jan-Broekate:
Quote @jan-broekate:
Dat ombouwen word het toch niet als ik veel moet aanpassen

Dankzij bovenstaande reactie van SJB533 heb ik er nu een indruk van. Het lijkt mij mogelijk de pookjes een +/_ 10 cm naar voren te buigen.

(De kruishendel voor derde en vierde functie bij (m'n) Fendt staat normaal ook ter hoogte van de rugleuning. Ik heb het pookje verlengd en ook naar voor gebogen voor betere ergonomie).
jan-broekate
@wimsumar ik heb de versie op de foto met de 3 gele pookjes achteraan . zijn vrij lastig om bij te komen als je niet zo heel lang bent . moet bijna achter op gaan zitten om er bij te komen . Had eigenlijk voor de versie moeten gaan van case die heeft die poken net achter de versnelling's poken zitten . Maar ja daar kom je pas achter na dat je er mee aan het werk gaat
deerejohn
Gewoon verlengen en naar voren buigen ,kost niks en inruilen kan altijd nog
jan-broekate
Ze zijn al verlengt alleen dan is de bediening er kloten van . Je kunt de hydro niet goed bedienen dan omdat je dan maar heel iets de hendel naar voren of naar achteren doet dan eerst gebeurt er bijna niets en nog geen halve cm verder is ineens alles .
deerejohn
Hier kan ik niks merken dat het lastiger wordt ze werken dan meer van onder naar boven ipv voor naar achter mischien nog meer verlengen en nog meer buigen ,, maar merk wel dat een steyer in zicht is
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 743 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!