Ervaring Case IH CX90

Mensen.. zijn oriënterende naar een extra trekker. Hoe zijn jullie ervaringen met een Case IH CX90. Er zit een.voorlader bij op die er nog maar 4 jaar opzit. En er staat 10.000 uur op. Is dit verstandig??

Mvg
casejxu

Reacties

Pascal
Als hoofdtrekker geen aanrader. Achterbrug te licht, met die urenstand zou ik er niet aan beginnen.

Voor lichtere klusjes wel leuke trekker
walker1
Het zal wel om een Case gaan, maar vermeld voor de duidelijkheid ook gewoon even het merk en niet alleen een type.
10.000 uur hoeft bij normaal gebruik en onderhoud geen probleem te zijn. Zeker als het een extra trekker is en het niet de hoofdtrekker wordt.
deeremeneer
Mocht het om een Case cx90 gaan dan raad ik het persoonlijk af helemaal met een voorlader. Het schakelmechanisme is nogal knullig en bij deze urenstand lijkt het me geen verstandige keuze.
casejxu
@Pascal @deeremeneer @walker1 ja het is een Case cx 90. Sorry maar kan niet wijzigen op telefoon.

De bedoeling is dat hij de shovel.gaat vervangen. Voerwagen laden met lichte pelikaan bak. Beetje mesthokken legen en kleine klusjes. Willen graag een trekker met voorlader omdat we er dan ook de kuil mee aan kunnen rijden maar ook schudden en andere klusjes. De jxu blijft t zware werk doen. Hadden een budget van ongeveer 15.000 dus ja dan past deze trekker ons wel.

Kunnen ook een.voorlader op de jxu zetten maar dan moeten we op zoek naar een andere hoofd trekker. Gezien een nieuwe stoll lader ongeveer 9.000 kost houden we dan weinig budget over.

De cx is overigens redelijk recent voorzien van nieuwe koppeling. F/R synchro en gereviseerde powershift
walker1
Ik denk dat als je voor al die klusjes een loader gewend bent, je een trekker met voorlader niet echt prettig gaat vinden.
walker1
En dan vind ik 10.000 wel aardig veel, het is toch een trekker die je dagelijks gaat gebruiken.
deeremeneer
@casejxu poeh zowiezo een trekker als vervanging van een shovel zie ik niet zo zitten maar een Case cx90 al helemaal niet.
SJB533
Quote @casejxu:
Sorry maar kan niet wijzigen op telefoon.
Doen wij t toch? 😉
casejxu
@walker1 hij heeft ruimte genoeg en er kleven voor ons teveel nadelen aan een shovel. T is maar voor 350 uur per jaar overigens.
casejxu
@SJB533 je bent de beste!
casejxu
@deeremeneer je hoort er verschillende verhalen over. Ken der 1 die er bijna probleem loos 10.000 uur op het gezet maar ook iemand die enkelt elke 2500 de koppeling moet vervangen(kopeg zaaien en balen wikkelen)
deeremeneer
@casejxu ik heb een klant die er een voor de voerwagen heeft gehad. Vaak kleine dingen maar het schakelen was echt een drama.
casejxu
@deeremeneer klopt idd dat synchronisatie noet super goed. Maar deze is recentelijk vervangen dus ga er van uit dat wij gezien t aantal verwachte draaiuren nog wel een paar jaar probleemloos kunnen draaien. Zeg na 5 6 jaar de voorlader op de jxu en dan een grotere hoofdtrekker der bij
MaxxuM4ever
@casejxu Volgens mij hebben die trekkers geen powershift, alleen onder last schakelbare hi/lo en geen onder last schakelbare vooruit/achteruit. Waarom ga je niet voor een iets oudere maxxum als je graag case-ih wilt rijden. Die dingen kosten geen drol meer en zijn wat zwaarder gebouwd, kunnen onder last vooruit/achteruit en hebben 4 traps powershift.
deeremeneer
@casejxu zoals mijn voorganger ook zegt volgens mij heeft deze geen powershift en geen power reverser. Wat snel gammel is is de schakel bediening ook.
casejxu
@MaxxuM4ever klopt. Ze hebben mechanische F/R en een 1traps powershift zeg maar.

Een maxxum kan ook maar ook daar hoor je wisselende verhalen over. Al lijkt idd een 5120 ofzo mij ook wel iets
casejxu
@deeremeneer zie boven. Heb wel rij ervaring met deze types
JD3010
Quote @casejxu:
en een 1traps powershift zeg maar.

Grappig. 😃
deeremeneer
@casejxu maar het moet perse een Case zijn?
casejxu
@deeremeneer inprincipe wel. De agrotron.s hangen allemaal nog rond de 20.000 euro met voorlader dus dan zoek ik al snel naar een Case. What else 😛
deeremeneer
@casejxu oke duidelijk. Maar mijn advies blijft negatief wat de cx betreft.
Ik zal ook geen cx aanraden.. Jaren mee gereden, beviel prima.. Maar is gewoon net iets te licht gebouwd.
casejxu
@deeremeneer wat raad jij dan aan?
deeremeneer
@casejxu aangezien je een case wil kan ik je daar niet goed in adviseren. Toevallig net wel ervaring met de cx serie vadaar.
deeremeneer
@casejxu ik kan wel een JD 6410 zeggen bv maar die wil je toch niet 😃
SJB533
MX Compact is ook niet wat zeker?
casejxu
@deeremeneer t nadeel is dat we hier een jd dealer hebben maar ik niet graag kom. En en goeie dealer is t belangrijkst.

Ben der paar keer geweest, onderdelen gehaald en wat advies opvragen en werd daar zo arrogant geholpen dat k er wel klaar mee ben
MaxxuM4ever
Inderdaad een Maxxum kan ook kapot. Wij hebben een 5120 gekocht met 9000 uur op de klok en 1500 uur alleen maar hoeven tanken en regulier onderhoud. Afgelopen winter slipte de powershift van 3 naar 4, bleek de bak een keer te heet te zijn geweest, assen krom, lagers ruim, een dikke rekening. Je moet het een beetje treffen, maar dat is met alle trekkers. Onze 5150 heeft alleen een keer de aftakas koppeling versleten gehad met nu tegen de 9000 uur gelopen. Het zijn niet de meest comfortabele trekkers, maar nog wel redelijk simpel rechttoe rechtaan met berensterke motoren en er kunnen een knappe maat banden onder. Als je ze op de kop kunt tikken zou een Ford Moffet misschien iets zijn maar hier zijn er niet zoveel van gebouwd. Succes met je zoektocht en keuze.
Vroem Vroem
@casejxu Kun je geen ervaringen vragen aan deze kennis van je? 😄
casejxu
@SJB533 ja wel maar die zitten al weer een prijs klasse hoger. T zijn overigens wel fijne trekkers met powershutle en de 4 traps powershift
casejxu
@Vroem Vroem ja die heeft 10.000 bijna probleemloos gereden. Maar word ook nooit echt belast. Pas sinds dit jaar dat hij moet trekken voor deze tank
deeremeneer
@casejxu Welke dealer is dat?
casejxu
@MaxxuM4ever idd ze hebben allemaal wat. Er staan alleen geen maxxums te koop met lader
casejxu
Vroem Vroem
koopvanderwal.com/?a_shop=view-item&id=29361

Mooi blauw onder het motto dat de JXU ook eigenlijk gewoon een New Holland is?
casejxu
@Vroem Vroem jxu is tla. Is fiat 😃 dit is ts en totaal niet vergelijkbaar. En geen voorlader
D439D
case maxxum 5140
Ga dan maar voor voor een maxxum 5140 of zo een mooie zes cillinder en is zwaar gebouwd met een sterk frame naar voor waar gemakkelijk een voorlader aan kan lichte trekkers met een voorlader staan altijd te wankelen , en idd een cx is niet erg degelijk kwa versnellingsbak .
dx11
traktorpool.nl/details/Trekkers/…

Wat is het bezwaar aan zoiets? het enige wat ik zou missen is de omkeer
MaxxuM4ever
@casejxu ik dacht dat Meindertsma(agri-parts) er laatst eentje Binnen had met lader.
jef h
@casejxuAls je budget 15000 is en je over 5à6 jaar toch een frontlader op de jxu wil en dan een grotere trekker koopt:
Ik zou voor 9000 euro een frontlader op de jxu zetten. Het is toch niet omdat er een frontlader op zit dat ie geen zwaar werk meer kan doen?
Koop dees ding fzo: tractorfan.nl/topic/88621/
5500 euro, zet die voor de voerwagen. Veel mooier als zo'n CX 😉
En als je dan over een paar jaar een nieuwe hoofdtrekker wil dan kan je die weer voor hetzelfde geld kwijt
case maxxum 5140
9000 voor een voorlader is ook nog al wat wij kochten in 2007 een nieuwe massey met Trima p3 voorlader die koste incl aanbouw 6500
jef h
@case maxxum 5140 2 jaar geleden voor de mijne een stoll voorlader gekocht en dat was toch ook iets van een 9000 euro.
case maxxum 5140
Veel geld @jef h
jef h
@case maxxum 5140 Mailleux was nog iets duurder, Trima heb ik geen prijzen van gezien. Ze hebben me vertelt dat je best de zwaarste lader kan nemen die ze maken voor je tractor. Misschien dat daar het prijsverschil zit? En anders is Trima erg goedkoop
newholland6640
@casejxu

Ts heeft zich qua kwaliteit anders wel bewezen!
Fiat Heinz
@casejxu Welke trekker je ook kiest, gebruikt heeft altijd een bepaald risico, en dat kun je nooit voorspellen. Ik zou je aanraden met voorladerwerk wel voor een omkeerschakeling te gaan. Veel de koppeling moeten gebruiken is niet wenselijk met veel voorladerwerk.
casejxu
@jef h hij hoeft juist niet voor de voerwagen. Dat doet de 633. De jxu staat altijd voor de tank. Maaier. Opraapwagen. En het is erg irritant als je tijdens het mest rijden de voerwagen moet laden. Of de tank er steeds af of met tank laden maar dat werkt ook niet.
casejxu
@newholland6640 snap ik maar het is mijn merk niet
casejxu
@dx11 is ook mans!! Maar op die combi missen wel meer dingen zoals mechanische parralelogram
dx11
Quote:
@casejxuEn het is erg irritant als je tijdens het mest rijden de voerwagen moet laden.

Dan kom ik weer terug op de shovel
jef h
@casejxu Een frontlader is er op 2 minuten af, letterlijk.
Een mesttank zal ook niet zo lang duren.
Als er iemand mest kan blijven rijden terwijl jij aant voederen bent dan kan je sneller werken maar anders kost het echt niet zo veel tijd.
Zo een jxu is een perfecte voorladertrekker imo!
Casecx
Ik lees met veel interesse dit topic.
Wij hebben sinds een half jaar een case cx100 aangeschaft met frontlader en tot nu toe bevalt die goed. Voor ons is deze trekker pure luxe en ik begrijp dan ook niet goed waarom deze niet geschikt is voor frontlader werkzaamheden? Tuurlijk shuttle is fijne, maar mechnische omkeer is toch niks mis mee?

De versnellingsbak en achterbrug te licht hoor je vaak idd. En wil ik ook best aannemen, maar heeft iemand concrete voorbeelden van wat er vaak kapot gaat. Voorbeelden hoor ik namelijk nooit.

P.S. Ik lees al enkele jaren mee, maar nu voor het eerst een account aangemaakt
casejxu
@jef h jup klopt. Dat is ook zo... maaaaar de JXU is onze hoofd trekker. Die doet al het zware werk. Als ik hier dus een voorlader ophang om dus ook mee te gaan.voeren !!elke!! dag dan moet ik tussen het mest rijden steeds om gaan koppelen. Of een andere hoofd trekker kopen.
casejxu
@Casecx dit.vind ik nou leuk om te horen. Alleen nog wat fotoos gaan plaatsen 😃
Herbert
@casejxu verkoop je die voerwagen toch ook meteen. Voorlader op de jxu en bovenlosser erachter. Machtige combi ☺
casejxu
@Herbert haha ja maar deze doseert bierborstel zo slecht. En wij voeren (als de shovel weer werkt 😞 ) in de doseer wagen kuilgras, rondebaal en bierborstel.
casejxu
@dx11 daarom dus een trekker extra 😉 Hier kan je namelijk ook andere dingen mee zomer dag. Want dan voeren we niet en zou een shovel bijna werkeloos zijn(bij ons dan)
Herbert
@casejxu haha jaa dat gaat hem niet worden. En dat omwisselen elke keer is ook niet wat nee. Maar de jxu is wel de perfecte trekker voor een voorlader ???? tijdens mn buitenland stage 10 week zitten rondtoeren op een cx. Werkt ook prima, op een haar na een jxu qua gebruik. 10000u is wel redelijk veel voor een trekker waar je elke dag op moet vertrouwen maar kan ook nog jaren goed gaan. Beetje geluk mee hebben
dx11
tractors-and-machinery.nl/item/392441/…

Of deze, maar die komt dan ook al snel voor de mesttank en de opraapwagen omdat hij lekker rap is 😛
Casecx
@casejxu Dat komt nog wel een keertje!

Ben het met @Herbert eens! Heb ook ervaring op een jxu en zijn beide simpele trekkers. Alleen de jxu is allemaal net wat soepeler, waardoor je de cx wellicht wat stug vindt. 10000 uur is inderdaad aardig wat, wij kochten hem met minder dan 4000 op de teller.

Is een new holland tl ook niet nog een optie binnen die prijsklasse? Zoiets en dan met tweedehands voorlader?tractors-and-machinery.com/item/391256/…
casejxu
@dx11 haha we hebben gelukkig weinig transport 😃
casejxu
@Casecx haha mooi zo.

Nee sorry tussen de tl en jxu zit nog aardig wat verschil.

Zitten ook te kijken naar een gebruikte voorlader op een 845. Maar dan ook aanbouwdelen op de jxu. Dus dan overwegend voeren met de jxu en in t voorjaar met bijv een 845 en dan kan de jxu t zware werk weer uitvoeren
Casecx
@casejxu klopt! Mijn voorkeur gaat dan ook zeker naar de cx, maar alleen die urenstand he.

Heb je een 845 al lopen op het bedrijf? Dan is dat zeker een interessante optie:)
mf 6150
marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
Is dit wat voor je? Zijn goede trekkers
Ritchie
Wat mijn voorstel zou zijn... Voorlader op de JXU en iets van een 956/1056/1255 erbij. Jij bent monteur volgens mij? Dan is een opknapper toch geen probleem lijkt me 😄 Heb je de JXU lekker voor dagelijks werk en voor landwerk een 6 cilinder.
frank_mf
CASE IH CS 110 met frontlader
€ 18.250,00
link.marktplaats.nl/m1006645413/

Paar euro extra uitgeven. Zoveel meer comfort en degelijke trekker. Succes.
fendt308-driverIs dit nog een optie?
We hebben er 1 jaren gereden puike machines
inter 745xl
@casejxu cx 90 is opzich best goede trekker alleen beetje licht, maar met 10000 uur zou ik het niet doen.
Lindner-kracht
Wij hebben zeer goede ervaringen met een cx 90 met voorlader, we hebben er 2 gehad op het bedrijf. de eerste ging weg omdat ie overbodig was. en de andere (met voorlader) omdat deze voor ons wat te ligt was. als hoofd trekker is niet optimaal, maar om een koeien te voeren, balen te rijden, hokken uitmesten kuilen aan rijden prima
Rdeweerd
Wij hebben een paar jaar terug een cx90 gehad , met voorlader.
helaas nooit goed bevallen
*slecht comfort
*schakelt stug als je zo'n grote pook voor voor/achter uit hebt aan het stuur werkt ook niet mooi )
*lichte trekker
*extreem grootte en slappe achterruit
*zeer waarschijnlijk geen airco( waar door de achterruit wel kapot wil zie vorige punt)
*je zit laag dus daardoor weinig zicht op voorlader

maar als de trekker los is is het wel een pittig trekkertje , of het komt dat het altijd stoot 😉

ik zou dan eerder voor een NH Tm versie gaan of dan een case mxu/maxxum ofzo
MaxxuM4ever
@fendt308-driver dat is een mooi alternatief, zelf jaren mee gewerkt, maar helaas erg dun bezaaid in Europa.
eicher4048driver
Ik ben al even aan het meelezen, interessant topic. Het is zeker niet zo evident als je voor zo'n moeilijke keuze staat hé. Ik heb zelf ervaring met een case 845xl, 1056xl, mx 90 en maxxum 5140.
Een maxxum 5120 lijkt me in jou geval perfect mer voorlader. Super degelijk gebouwd zonder al te veel poespas, sterk, overzichtelijk, 4-traps pshift, onderlast schakelbare omkeer enz... De bediening van de hef vind ik wel minder... Ook een mx90 kan een goede optie zijn. Voor een 6 cilinder zou ik in jou geval zeker niet gaan.
CaseCS130
Ik zou er gewoon een JXU of TL/TLA bijkopen. Die trekkers zijn eenvoudig maar duurzaam en je bent bekend met techniek en onderhoud ervan. Zelf ervaring opgedaan vroeger met een cx90 met voorlader op een stage adres maar dat was em niet.
Grote CS serie is ook prima, maar technisch een compleet andere trekker. Kleine CS serie is niet zo geweldig voor voorladerwerk door relatief zware koppeling en mechanische omkeer.
GerbertXL
Tja, het merk staat je niet aan, maar met voorladerwerk gaat er toch niks boven een frametrekker, john deere dus. Je zou niet de eerste zijn die een trekker in tweeën breekt.
Voor 15k kun je een 6400 met voorlader kopen, waarschijnlijk ook zo rond de 10.000 uur.
4 traps powershift, omkeer onder last, vrijwel onverslijtbare koppeling en een vooras die het zonder enige twijfel aankan.
Niet om JD de hemel in te prijzen maar met jouw eisenpakket is dit denk ik de beste gok (want een gok blijft het altijd).
Het is misschien niet je smaak, zelfs niet de mijne, maar het zijn gewoon goede trekkers dus ik wilde het even ter sprake brengen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CX 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!