Illustratie van:

PZ CM 185 - schotel trilt

Als ik aan het maaien ben dan trilt soms 1 schotel en naar enkele seconden is het weer over iemand een idee om dit te verhelpen

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Kobe-Claes: Even voor goede orde: Je hebt een P.Z.-1.85 zoals op onderstaande foto? Met of zonder kneuzer?
Daarnaast spreken we van "schotels" over de metalen dingen waarmee deze maaier over de grond glijdt. Aan de "trommels" (ook wel potten genoemd) zitten de maaimesjes.

Graag van jou ook een nadere omschrijving waar en wanneer de trilling plaats vindt.
Fordje4600
Misschien toerental iets meer toeren geven
anderhalvemens
Wij hebben dat ook gehad en het probleem was dat lager van de schotel op de as draaide.
We hebben het uit elkaar gehaald de as een beetje op geruwd en toen weer met lager loctite in elkaar gezet en het probleem was verholpen.
suc6
case maxxum 5140
Komt waarschijnlijk omdat je nu teveel door waterplassen maaid???? ik denk een lager kapot of als je ergen op heb gemaaid dat er een lichte slag in zit .
Arrie94
Resonantie idd, als iets net iets een afwijking heeft.
deJong
Kan ook komen doordat de as waar de schotel op zit gesleten is. Als hij dan niet op de grond staat met maaien begint ie ook te trillen.
kobe-claes
Heb de maaier occasie gekocht dus weet niet heel precies wat er mee gemaaid is of vaak door plassen maar naar mijn mening moet je niet hooien als er plassen op je perceel staan het is een zonder kneuzer ik kan wel is proberen wat meer toeren te geven of de lagers is controleren op speling en of alles nog juist zit
@wimsumar de trilling is niet op een gegeven moment dat dit plaatsvind het komt willekeurig voor maar op welke trommel hij trilt weet ik niet
Wimsumar
Beste Kobe-Claes:
Quote @kobe-claes:
op welke trommel hij trilt

Bij stilstaande maaier (uiteraard 😉 ) is eenvoudig handmatig waar te nemen of de trommel speling heeft op de as.
Is de trilling overigens als de machine op de grond staat of in opgeheven toestand?
Deze 1.85 maaiers zijn erg gevoelig voor het doorgeven/versterken van trillingen door de vaste mechanische aandrijving (V-snaaraandrijving heeft een dempende werking) d.m.v. vaste assen en tandwielen. Controleer de kruiskoppelingen in de aandrijfassen of deze in onberipelijke staat zijn .
Zitten de messen goed en zijn ze evenredig afgesleten?
kobe-claes
Mijne is met riemen aangedreven en hij trilt terwijl ik aan et maaien ben in opgeheven stand niet
RPCounty
De foto hier boven is van een 185H. Das een totaal andere aandrijving. Het maaigedeelte is echter identiek.
Wimsumar
Beste Kobe-Claes:
Quote @kobe-claes:
met riemen

Met een beetje geluk zit er een propje vuil in 1 van de aandrijfpoelies. (Dit is bij mij vaak oorzaak van trillingen in de maaieraandrijving).

Controleer ook of de vuilafvoergaatjes in de trommels goed open zijn. Vuil in de trommels staat ook garant voor onbalans. De gaatjes (boor deze gerust uit met een dikke boor 10 à 15 mm). De gaatjes zijn te vinden achter de slaglijsten op de trommels.

In onderstaande link de gebruiksaanwijzing en onderdelenboekje van de P.Z.-1.86:

[url]kvgportal.com/W_global/Media/…]

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 185 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2