International 1246 - gelaste versnellingsbak

Ik heb een 1246 waar de versnellingsbak van gelast is! En ziet er voor de rest goed uit schakeld ook goed! Kan ik hier nog mee blijven rijden ?
LEON-DEUTZ

Reacties

rijkjd
Zou je iets specifieker willen zijn?
waar precies is er aan gelast?
LEON-DEUTZ
Als je op de trekker zit: Aan de rechterkant net voor het hendeltje van de kruipbak, scheur van boven tot onder 20 cm
MartinZaandam
Je rijdt er zelf nog mee, de scheur is al eens gelast en hij schakelt ook nog goed. Wat wil je nog meer? schadevergoeding van iemand? Gewoon mee blijven rijden. Misschien gaat hij nooit meer stuk. Als je hem nu (onzinnig?) wisselt met een andere bak, weet je zeker dat je geld moet uitgeven.
LEON-DEUTZ
Ja rij er zelf mee! Doet het voor de rest goed, heb de trekker nog nie zolang vandaar de vraag
Corne S
Hij rijdt ook een 744 met gelaste bak. Jaar of 20 geleden gedaan. Heeft in z'n jonge jaren een slootarm aangehangen, wat de scheur veroorzaakt heeft. Tot nu toe geen problemen.

Check ff of die geen olie kwijtraakt.
Arrie94
@LEON-DEUTZ Hmm, dus ze scheuren niet alleen aan de onderkant. Bij mijn 612s was ie onder het diff tussen de trompetten gescheurd, dat is destijds 'netjes' gelast, maar hij lekte gewoon toen die kwam, was weer gescheurd. Waarschijnlijk had de verkoper er wat onder liggen en weggehaald toen ik kwam kijken. Aangezien hij ook onder zware last uit z'n 2 sprong en alleen 1000 toeren had heb ik m ingeruild voor een goede en daarvan een deel overgezet. Ik kan je nog wel een handvol opnoemen die een gescheurde bak hebben/hadden... Ook hier op tf (2x 610 en meerdere 9, 10 en 1246's). Op de plek waar bij jou de scheur zit zou ik me niet meteen zorgen maken, maar ik vraag me wel af hoe die daar komt. Het moge duidelijk zijn dat het een kwaal is van die oude gietijzeren ZF-bakhuizen haha
LEON-DEUTZ
In iedergeval bedank voor de moeite! Ik avontuur er wel mee verder
RVM
@LEON-DEUTZ toevallig bij de Belgisch Franse grens gekocht. Ben daar eens naar 1 wezen kijken maar bleek gescheurd te zijn waar jij noemt.
Fendttrisixfan
@Arrie94 eerste keer dat ik dat hoor dat dat een zwak punt is
Arrie94
@Fendttrisixfan bijvoorbeeld
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1246 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!