International 733 - koelwater

Wij gaan van deze tractor het koelwater vervangen. Klopt het dat de aflaatplug zich rechts onder de radiator bevindt of is het beter om de 'dikke' darm (darm van radiator naar motor) los te nemen en water alzo af te laten ? Hoewel het via deze darm moeilijk is bij onze IH 733 , gezien aanbouwdelen van de voorladder in de weg zitten. Kan het koelwater nog op een andere manier of plaats afgelaten worden ?
DBRaymond

Reacties

echte844
Ik dacht dat de aftap plug links onder op de radiateur zit.
dee zit lager als de aansluiting van de slang
Wimsumar
Beste DBRaymond: Als je het koelsysteem aftapt door de onderste koelwaterslang los te nemen heb je tevens de mogelijkheid de radiateur flink met water door te spoelen om eventueel bezinksel te verwijderen. Misschien is het aan te raden de onderste koelwaterslang gelijk te vernieuwen bij dit karwij.
Daarnaast moet het motorblok nog afgetapt worden via de plug die achter het dieselfilter, boven de startmotor in het motorblok zit.

Zie pdf blz 53 foto nr 60:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…

Inhoud koelsysteem = 16,1 liter.

P.S.: Koelvloeistof is zoet van smaak, maar giftig! Gemorste vloeistof zorgvuldig opruimen zodat kinderen, maar ook bijvoorbeeld huisdieren (tenzij het de lelijke hond van de buren is 😉 ) het niet op kunnen likken.
DBRaymond
@Wimsumar Dank u !
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!