John Deere 2130 - Oliekeerring torsieas

Ik ben al een paar dagen bezig om de juiste oliekeering te krijgen voor mijn 2130 torsieas.
Mijn torsieas is 1 inch oftewel 25,4 mm dik en dat komt niet overeen met de boeken.ik heb een witte teflon ring uit de stalen bus gehaald.
De dealer zegt dat het gemodificeerd is en dat ik ook de stalen bussen moet vernieuwen en de oliekeering is dan paars en klopt inderdaat met de maat van 1 inch, weten jullie hier iets vanaf en wat voor dikte torsieas zit er bij jullie in? Mvg Ad
Karinrob13

Reacties

3130ls
Wat bedoel je met torsieas.die as van de hefarmen.?
Karinrob13
Inderdaad de stang die onder inde klok zit waar de hefarmen aanzitten.
Hariems
Ik heb bij mijn 2020 ook paarse ringen gekregen. Past perfect. Vind alleen dat ze vrij snel weer lekte. Nu 1 jaar oud en beginne iet wat olie door te laten
Henk 1120
@Hariems Als je het goed wil hebben, moet je gewoon alles vervangen. D.w.z. de as, de bussen en de keerringen, die daar in zitten. Dan ben je weer voor jaren verzekerd van een lekvrije achterbrug. Vaak zijn de bussen en de as ingesleten en krijgen de keerringen, ook al zijn ze nieuw, toch te veel ruimte. Zelf heb ik dat ook gedaan en het blijft nu mooi dicht.
JD3010
@Karinrob13 Ik hoop niet voor je dat die stang in de klok zit, dan heb je een ander probleem.
Alex Schanssema
@Henk 1120 Zo is het precies, je kan wel keerringen vervangen. Maar de busjes en de as zijn ingesleten. Dus blijft altijd lekken. Even de busjes eruit tikken met de oude as. En klusje is zo klaar.
Alex Schanssema
@JD3010 Stelt weinig voor bij deze trekkers
Henk 1120
@Alex Schanssema Klopt, even een mooi scherp kopvlak aan de oude as slijpen en dan tik je met een paar ferme klappen de bussen aan beide kanten er zo uit.
JD3010
@Alex Schanssema Die bussen kunnen erg vast zitten. Van mijn spuit trekker kreeg ik ze er niet uit.
Henk 1120
@JD3010 Ja, je moet ook een flinke voorhamer gebruiken. Ik heb er ook wel een paar flinke tikken op moeten geven, maar wat wil je als ze er al zo'n 40 jaar in hebben gezeten...
JD3010
@Henk 1120 Ik had de wielen eraf en kon met de moker hard genoeg slaan. Toch kwam er geen beweging in. De hef ging er toch af, die gaten moest ik dichtmaken.
Henk 1120
@JD3010 Je hebt de kop van de oude as wel mooi vlak geslepen? Want je moet hem eigenlijk wat in de oude bus laten "vreten", om de klap goed over te laten komen. Maar als ik dat zo lees heb jij je best wel gedaan 😅
JD3010
@Henk 1120 Ik had uiteindelijk een stalen prop gemaakt, die in die bussen paste. Die heb ik aan de binnenkant in de bus gedaan en een as aan de andere kant uit de bak laten komen en hard aan het slaan geweest. Toen die niks kwam, vond ik het wel best, de bak kapot slaan was nog erger. Ik heb 2 stoppen gemaakt en die in de bussen geschroefd, zo zat die ook dicht.

Als de hef er weer op moet, zie ik dan wel weer.
Henk 1120
@JD3010 Misschien waren deze ooit al eens vervangen en is er loctite o.i.d. tussen gedaan. Dan wordt het moeilijk... Maar goed, zo kan het natuurlijk ook, als je de hef toch niet gebruikt. Normaal zitten de bussen er "droog" in geperst/geslaan.
JD3010
@Henk 1120 Van de andere trekkers heb ik ze er nog nooit uit gehad, alleen een paar keer de ringen vervangen.
Henk 1120
@JD3010 Er zijn nu bij ons in de buurt, bij 3 verschillende John Deeres de bussen en de as vervangen en overal met een goed resultaat. Paste ook steeds goed. 2x een 1120 en 1x een 2120
Tinus
Per e-mail binnengekomen via @Adri-JD850:

Hallo Karinrob,

dit klopt helemaal heb dit ook gehad en de ringen worden inderdaad dan paars, met wat geluk dicht deze ring ook af als de torsie-as niet te ver ingesleten is.
Probeer het eerst zo met nieuwe ringen een nieuwe torsie-as daar word je niet vrolijk van.

Gr Adri
jasper01
D832 vragen heeft het volgens mij al eens gedaan bij zon trekker
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!