Fendt 307 LSA - Lekkerij bij hefblok/achterbrug

Hallo,

Onze Fendt 307 LSA heeft al enige tijd last van de lekkerij tussen het hefdeksel en het verende gedeelte van de trekkrachtregeling, olie lijkt ergens daar tussen weg te komen en stroomt langs het blok naar beneden. Dit gebeurt vooral wanneer de trekker hard rijd, op het erf lekt dit bijna niet eigenlijk. Op de weg enzo 'druppelt' het goed door. Volgensmij is het puur achterbrugolie wat eruit komt.

tractorfan.nl/picture/954357/

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Met vriendelijke groet,

Angelo Koopmans
Angelo368

Reacties

jd user
Zijn je hydrauliek snelsluitingen niet lek?...Wil ook nog weleens gebeuren.En dan krijg je deze beelden ook te zien
basia
Omdat je schrijft dat het gaat lekken met rijden ; denk ik dat de omhoog gegooide transmissie olie door het kroonwiel ergens naar buiten komt .
Maar waar ? Een 300 serie kenner ben ik niet zo ; maar ik zou alles goed schoonmaken , ook met remmen reiniger en droogblazen , dan een stukje rijden en kijken waar het langs komt .

Bij de oudere types Fendt zit achterop het hefblok een bedienings stift dat de topstang reactie doorgeeft naar de diepte e.d. regeling ; als dat hier ook zo is zou het rubber hoesje kapot kunnen zijn .
Wimsumar
Beste Angelo368: Hoe (veel te? ) hoog staat het achterbrugoliepeil?
gertdl
De olie in de achterbrug van zo een 300 moet iets boven het niveau staan omdat ze dan veel beter smeren.

maar als ze echt te hoog staat gaat die door het deksel beginnen lekken ( vooral bij harder rijden omdat de olie dan ook goed wordt rond gesmeten in de bak)

ik heb bij mijn fendt een dichting stuk gehad in het lift deksel waardoor de olie van het hydraulisch gedeelte bij in de bak kwam. hierdoor kwam het oliepeil in de bak steeds hoger met zelfde probleem dat het begon te lekken.

dit kan je eventueel dus ook even checken of het oliepeil niet abnormaal hoog staat, en of je hydraulische circuit niet inwendig lekt zoals ik heb gehad.

indien ja, is het de dichting op je hefcilinder dat lek is, prijs valt heel goed mee, enkel wat sleutelwerk om er deftig aan te kunnen werken
Angelo368
@gertdl ja klopt dat hebben wij ook gehad dat alle hydro olie in de achterbrug gelopen was, die keerring is hier toen ook vervangen idd
Angelo368
@basia dat hoesje zou best wel eens kunnen dan, het komt eigenlijk 'precies' boven dat regelingsblok eruit, voorbij zo'n inbusbout van de hefdeksel zit een heeeel klein mini gaatje waar ik dus van vermoedt dat het daar uit komt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 307 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!