Argi nieuwe importeur van Landini en McCormick

Argi, het bedrijf van oud-Vormec en Agritech directeur Gerard Zweers, is de nieuwe importeur van de trekkermerken Landini en McCormick in Benelux. Dat maakt de Italiaanse trekkerfabrikant Argo bekend.

Deel dit topic

Reacties

deeremeneer
Oké heel apart dit. Nu dus wel weer een importeur. Dit komt nou niet echt profesioneel en betrouwbaar over zo.
JD6930
@deeremeneer

En de directeur/eigenaar van de nieuwe importeur is de ex-directeur van de voormalige die vóór Nagel het importeurschap had...
walker1
Inderdaad bijzonder, eerst Nagel eruit gooien, dan roepen dat je rechtstreeks aan de dealers gaat leveren, zonder importeur er tussen dus,vervolgens toch weer een importeur aantrekken waarvan de eigenaar eerder directeur was bij een eerdere importeur die er ook al uitgeknikkerd was bij Argo.

Benieuwd wie over een jaar of 4, 5 de nieuwe importeur wordt 😄
jd user
Deze man had toch ook een helicopter in zijn bezit ?....tenminste ik heb er tijdens een bezoek in vroegere tijden zien staan.
Eric MFUF
Bij Zetor ging het ook al net zo...
huub
Hoe zou het zitten met de de door Nagel verkochtte trekkers? Die kregen van Nagel 7 jaar garantie.
walker1
[quote="@huub"] Hoe zou het zitten met de de door Nagel verkochtte trekkers? Die kregen van Nagel 7 jaar garantie.[/quote

Das een goeie, als Nagel daar afspraken over heeft met Argo, is er niks aan de hand, dan is het een verlengde fabrieksgarantie.
Als Nagel op eigen houtje er zoveel jaar garantie bij doet, zijn ze daar zelf ook verantwoordelijk voor. Zolang Nagel gewoon bestaat moet je daar dus terecht kunnen voor je extra garantie.
Voor wie het van belang is: lees de voorwaarden van die garantie goed door.
valmet6400power
@walker1

Die 5 trekkers? 😃 😃
huub
@valmet6400power

Als jij een van die vijf trekkers hebt..
Fendt_favorit
Bij Nagel zat zeker met de nieuwe types de groei erin. Nu het weer terug is bij de vorige importeur waar het met ruzie over garantieproblemen uit elkaar is gegaan, geeft dit zowel klant als dealer weinig vertrouwen in de toekomst.

Een kans voor de andere merken.
valmet6400power
@huub

Gelukkig niet!! Haha
weurding
Jammer dat een goed imago van een trekkermerk teniet wordt gedaan door een stel mafkezen die niet in staat zijn een toko op een normale manier te runnen
Vroem Vroem
Inderdaad jammer. Terwijl het in mijn ogen toch zeker merken zijn met potentie. Tot een paar jaar geleden zag je hier in de omgeving toch redelijk wat Mc Cormick en Landini rijden. En dan vooral bij tuinders en kwekers. Die toch vaak op zoek zijn naar een ander soort trekker dan een loonwerker of veehouder.
Renze
Quote @Fendt_favorit:
Bij Nagel zat zeker met de nieuwe types de groei erin. Nu het weer terug is bij de vorige importeur waar het met ruzie over garantieproblemen uit elkaar is gegaan, geeft dit zowel klant als dealer weinig vertrouwen in de toekomst.

Geruzie over garantieproblemen: De door McCormick op basis van de 4 traps Maxxum MX bak ontwikkelde 8 traps bak was zon enorme ramp dat ze tegenwoordig ZF transmissies inbouwen. Dat lag niet aan de importeurs maar aan het product, dat werd uitgeknepen. De MX135 had een 80mm achteras, de MX 150 had een 92mm achteras. Bij McCormick kreeg de MTX155 de lichte achteras van de MX135 om een paar knaken uit te sparen, om maar eens een voorbeeld te noemen. Uiteindelijk heeft men de Franse transmissiefabriek in St.Dizier verkocht en is men ZF en Landini bakken in McCormicks gaan bouwen om het tij te keren. Dat terwijl de oorspronkelijke MX bak een rotsvast imago heeft: Dat hebben Italiaanse boekhouders om zeep geholpen.

Verder: Destijds wilde men het weghalen bij Vormec omdat die onder de Mechan groep viel, die de Agco merken importeert. Men was bang dat het grote Agco bij de Mechan groep meer aandacht zou krijgen. Da's niet zon rare gedachte. Dat er geruzied wordt over garantiegevallen nadat je het importeurschap opgezegd krijgt, is ook niet zo vreemd. Garantiegevallen zijn immers een investering in klantrelaties, en die zul je zowieso kwijt raken als je contract opgezegd wordt, dus waarom zou je geld investeren in de klantrelaties van een ander ? Dat neem ik ook met een korreltje zout.

Quote @weurding:
jammer dat een goed imago van een trekkermerk teniet wordt gedaan door een stel mafkezen die niet in staat zijn een toko op een normale manier te runnen

Je bedoelt het van vroeger uit goede imago van de naam McCormick, en de mafkezen van Argo group ?? 😉 Hier in de buurt komen McCormicks meer bij, ze halen het bij lange na niet bij de MX...

Zowieso was Nagel en Argo geen lekkere combinatie, na 70 jaar verkopen van Lanz en John Deere, leunend op een sterk imago, met een heel herkenbaar product, opeens een klein italiaans merk gaan verkopen dat nog wel eens ingrijpend van koers wijzigt.

Hetzelfde als de lokale Claas dealer die zijn JD dealerschap kwijtgeraakt is, die roept nu tegen een klant die een JD koopt, dat JD motoren allemaal niks zijn met die EGR en dat de emissietechniek van FPT/Claas veel betrouwbaarder is... technisch gesproken heeft de man volstrekt gelijk, maar vorig jaar riep hij nog het tegenovergestelde. Dat geeft gewoon geen vertrouwen bij de klanten. Er is vrijwel geeneen JD dealer die met Nagel meegegaan is met McCormick en Landini, velen zijn Claas of Fendt of MF gaan verkopen, omdat de imagos van McCormick/landini en JD (en daarmee dus ook Nagel omdat ze daar 70 jaar lang hun naam aan verbonden hebben) twee uitersten zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
29