Illustratie van:

Steyr 9125 - voorwielaandrijving slipt door

Hallo,

we hebben een probleem met de voorwielaandrijving van onze 9125.
Als de voorwielaandrijving ingeschakeld staat en belast wordt slippen de voorbanden niet, maar de achterbanden wel, je hoort dan ook zo'n geluid of hij precies door de koppeling heen gaat.
Bij deze tractor zit ook water in de voorbanden.

Wat kan het probleem nu precies zijn, waarom de voorbanden niet slippen en de achterbanden wel.

Deel dit topic

Reacties

Andre150
Grote kans dat hij ff doormidden moet. Schijnt een kwaal te zijn, als ze 1 keer geslipt hebben dan blijft je er mee zitten.
kees-steyr
@Andre150 wat is er dan kapot?
Want onze 9115 heeft ongeveer hetzelfde probleem.
steyr robin
Het waarschijnlijk slipt lamellenpaket door
boegie
Zijn de spies op de as nog wel goed? Dat die over elkaar heen ratelen? Geen idee of dat bij deze series zou kunnen
nhmonteur
Naja ff doormidden, is wel iets meer werk. Lamellen pakket slipt, als dit 1 keer gebeurd is dan blijft hij het doen. Lamellen pakket moet eruit en dan gerepareerd worden en evt versterkt als dit nog nooit gedaan is.
Fendt926Driver
Quote @Andre150:
Grote kans dat hij ff doormidden moet.
waarom doormidden?
het lamellen pakket van de 4wd zit toch aan de zijkant van de trekker?
of heeft Fendt dat alleen?
of praten jullie nog over een ander pakket?
Fendt926Driver
Quote @nhmonteur:
en evt versterkt als dit nog nooit gedaan is.
ga je dan het probleem niet verleggen dat er iets anders kapot zal gaan?
hier veel loonwerkers die problemen krijgen met de voorwiel aandrijving met achterwaarts opkuilen als de achterwielen net op de kuil staan en voor nog op de beton zijn er al heel veel pakketten gesneuveld
nhmonteur
@Fendt926Driver nee kan geen kwaad, want is bekend probleem dat deze pakketten te ligt zijn.met een extra veren in het pakket word de kans op doorglippen verminderd maar dit kan verder geen kwaad voor transmissie en vooras
Andre150
@Fendt926Driver Pakket zit in de bak volgens mij. En het verzwaren zoals @nhmonteur al aangeeft is vaak een goede oplossing. Bij de trekkers op het werk ook al gebeurd.
Bakker S
Het lammellen pakket vervang en verzwaren en ook ff naar de oliedruk kijken die het pakket inschakelt. Desnoods een nieuwe pomp installeren
Mf1155
Wie ben jij eigenlijk? k zie da je uit deurne komt maar ken jou of je tractor nie
guus-steyr
@Mf1155 kom niet uit Deurne
Mf1155
@guus-steyr staat in je naam
6920 JD
@guus-steyr faker????
Renze
Quote @Andre150:
Grote kans dat hij ff doormidden moet. Schijnt een kwaal te zijn, als ze 1 keer geslipt hebben dan blijft je er mee zitten.

Ik weet van een kennis die bij een Case/Steyr dealer werkte, dat ze bij een klant ooit eens een vijfde plaat in het platenpakket van de 4wd hebben gezet. De field technician van ZF-Steyr wilde dit niet, maar de dealer heeft dit toch doorgezet. De trekker werd gebruikt voor een vijfschaar met een groot contragewicht in de fronthef. Vergelijkbaar dus met jouw water in de banden.

Ze moesten de koppeling wat verbastelen in de draaibank voordat die vijfde frictieplaat erin kon, precies weet ik het niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9125 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3