International 733 - erg storend piepend geluid bij het gas geven

Wanneer we trekker s morgens starten , en trekker is nog koud , krijgen we bij het gas geven een erg storend piepend geluid bij het gas geven , welk geluid goed hoorbaar is in de cabine. Wanneer we een km hebben gereden , of wanneer trekker warm is , is dat geluid weg. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn ?
DBRaymond

Reacties

ford3000case745
V snaar iets aanspannen of die is versteten.
case maxxum 5140
Koude olie hydropomp
DBRaymond
Hij is dat plots beginnen doen , voordien olie ook koud en toen deed hij dat niet...
3130ls
Motorolie op pijl?
old man jose
De v snaar controleren en eventueel vervangen, opspannen totdat je de snaar ong 1/4 kan draaien of 1 cm kan indrukken.
Wimsumar
Beste DBRaymond:
Quote @DBRaymond:
olie ook koud

Geen twijfel mogelijk. Zoals Ford3000Case745 ook al schreef, de V-snaar slipt over de dynamopoelie. Kwestie van iets opspannen dus.

P.S.: In dit geval ("nieuwe" trekker), eerst de V-snaar geheel ontspannen om handmatig de dynamo en waterpomp wat te draaien om aan te voelen of deze niet overdreven zwaar draaien wegens versleten lagers.
case liefhebber
V snaar weer aanspannen denk ik dan is het wel weer weg
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!