Illustratie van:

Deutz F1L712 - geen compressie

Hallo,

Ik heb een deutz F1l712 deze starte altijd vlot maar is plots stilgevallen tijdens het rijden. Deze tractormotor is nu met de zwengel makkelijk rond te draaien. Ik denk dat er geen compressie meer is. De in en uitlaatkleppen gaan nog mooi open en toe. IS het nuttig om de cillinderkop er af te halen en te kijken wat er mis is. Of zijn er andere dingen die ik beter eerst even nakijk. Kan iemand mij goede raad geven? Bedankt bij voorbaad

Deel dit topic

Reacties

RobDeutz104
Kan meerdere dingen zijn, kapotte zuiger, verbrande klep, haal de kop er maar af
Oldtimer-fan
Drijfstang misschien gebroken
Wimsumar
Beste Deutz712: Je schrijft dat de motor licht ronddraait met de slinger. Zit er soms een decompressiesysteem op? (Wordt toegepast om handmatig starten te vergemakkelijken).
Huuuuub
Pak de kop er maar vanaf,
Waarschijnlijk een klep en zitting enorm ingeslagen.
Misschien het goede tijdstip om een complete revisie te doen?
Tw-35
Zoals al eerder gezegd word misschien klepzitting ingeslagen waardoor zijn compressie laag is of geen compressie kop eraf halen is natuurlijk nooit erg om te doen kom je misschien gelijk andere dingen tegen wat de compressie hindert suc6 ermee in ieder geval
deutz712
Ik weet niet of er een decompressieknop op zit. wel is er een hendel die bediend wordt om de motor stil te leggen.Er is mij al verteld dat deze hendel de kleppen opent en zo de motor stil legt.
Als dit waar is, kan ik dat dan niet zien aan de sturing van de kleppen als ik die hendel beweeg terwijl we de motor rond draaien met de zwengel?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz F1L712 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
144