International 733 - Hydrauliek

Nog enkele vraagjes ivm hydrauliek: achteraan, tss de achterbrug, via de ronde pot, kan het peil van de hydraulieolie gecontroleerd worden. In de pot bevindt zich ook een ontluchtingsfilter. Tevens is dit het vulpunt voor hydrauliekolie. Dient deze filter ook vervangen ? De hydrauliekfilter bevindt zich , wanneer je op de tractor zit , aan de rechterzijde , net voor de cabine , in een metalen huis ? Maar eveneens aan de rechterzijde , tss de carterdrukpijp en hydrauliekpomp , bevindt ook een filter. Betreft dit ook een hydrauliekfilter en dient deze eveneens vervangen ? Kan iemand ook nog eens precies uitleggen waar zich nu het aanzuigfilter bevindt ? En waar bevindt zich de aflaatplug voor de hydrauliekolie ? Onze oprechte dank voor jullie gewaardeerd advies !
DBRaymond

Reacties

Wimsumar
Beste DBRAymond: Het filter tussen de carterontluchtingspijp en de oliepomp is het motoroliefilter.

Hydrauliekreservoir aftappen: De aftapplug zit rechts naast de topstangverbinding. (Er zou een snelkoppeling in plaats van de plug ingedraaid kunnen zijn die dienst doet als drukloze retourleiding).

Het ontluchtingsfilter op het hydrauliekreservoir is wellicht uitwasbaar. Informeer eventueel naar nieuwprijs.

Het hydrauliekfilter bevindt zich inderdaad op de plek die je zelf noemt.

Het aanzuigfilter: Om deze uit te kunnen nemen moet de aanzuigleiding (onder de zitting) losgenomen worden. Vervolgens is het filter er uit te nemen.
jo845xl
Voor zover ik weet heeft een 733 maar 1 hydrofilter .
Hydrofilter zit inderdaad voor de cabine in een metalen huis maar de andere filter waar jij over spreekt is volgens mij gewoon motoroliefilter .

Aftapplug zit achteraan op het hefblok naast trekhaak .

Waar aanzuigbuis in hefblok gaat zou wel eens een aanzuigfilter kunnen zitten maar dat weet ik niet zeker .
DBRaymond
@Wimsumar @jo845xl

Beste , alvast bedankt voor de informatie. Het filter tss de carterontluchtingspijp en de oliepomp , is echt niet de motoroliefilter. Het lijkt op een motoroliefilter , doch het is er zeker geen. De motoroliefilter bevindt zich overigens onderaan het blok , terwijl deze filter zich bovenaan bevindt. Bovendien is deze filter verbonden met de oliepomp. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn en of het vervangen dient te worden ?
Wimsumar
Beste DBRaymond:
Quote @DBRaymond:
Het lijkt op een motoroliefilter , doch het is er zeker geen.

Het zou kunnen dat de vorige eigenaar/dealer er een extra hydrauliekoliefilter op heeft gezet.
Het is namelijk zo, ik kan in de I.H.-733- gebruikershandleiding niet vinden of het aanzuigfilter ook inderdaad zo aanwezig is als ik omschreef (gemonteerd voor de aanzuigleiding, in het reservoir) hoewel dit bij I.H.-trekkers wel de gebruikelijke plek is voor het aanzuigfilter.

AANVULLING:

Zie pdf blz 156 [LIFT HOUSING]. Hierop een afbeelding van het hefblok. Onderdeel 48 is het aanzuigfilter:

Zie ook pdf blz nr 170 met afbeelding van oliepomp, leidingwerk, filters inclusief aanzuigfilter.

drive.google.com/file/d/…
Gielfendtpower
Dat potje zit er bij mij ook op. Dit heeft bij die van mij te maken met de stuurbekrachtiging. Hier zit geen filter in, is een loos potje. Het hydrofilter zit idd rechts net voor de cabine.
DBRaymond
@Wimsumar Hallo , hier zie je filter staan :
-
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!