John Deere 3050 - Synchronisatiering vervangen

Beste TF-ers,

De synchronisatiering van de derde versnelling is kapot, die wil ik vervangen. Kan iemand mij kort en duidelijk vertellen waar ik het spulletje het best los kan maken en waar ik maar beter niet aan kan komen? Dit om onaangename verrassingen en onnodig sleutelplezier te voorkomen.

Deel dit topic

ronald73

Reacties

casejxu115
Voor de gele deksel eraf schroeven hiervoor moetje ook die grote moer los 48 of 50 wat is het, en die onderste ook.
olieleidingen los, afstel inbusboutjes los, schakelassen los, wel markeren hoe alles heeft gezeten op de getande as. Dat gele blokje eraf die de tandwielen halverwege op zn plek houden en dan kan je de as er zo uitpakken. en opletten dat je de kogeltjes en veertjes niet kwijt raakt voor in de gele deksel.
ronald73
@casejxu115

Bedankt voor de informatie, hiermee kunnen we wat slagvaardiger aan de gang.
ronald73
Quote @casejxu115:
en die onderste ook

Die hoefde niet los 😉

Quote @casejxu115:
wel markeren hoe alles heeft gezeten op de getande as

Was niet nodig, konden blijven zitten 😉

De oorzaak dat de synchronisatiering het had begeven is waarschijnlijk een springring, op die as, die op de een of andere manier werd vermorzeld.
casejxu115
@ronald73 ooh dacht dat die ook los moest, maar mooi dat het gelukt is
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!