Olie hefinrichting blijft doorpersen.

Hallo,

Ik heb een probleem met de Steyr 8130.
Als ik de hef omhoog doe naar de gewenste hoogte, gaat hij helemaal omhoog en blijft hij doorpersen als hij boven is.
Weet iemand waar dit probleem zit?
kees-steyr

Reacties

dezw
Staat positie sensor op de hefas wel goed is meestal potmeter
kees-steyr
@dezw wat bedoel je precies, kunt een uitgebreidere beschrijving geven
Nick421
@kees-steyr een potmeter is een sensor die de verdraaing van een as meet. Hiermee dus de hoek die je hefinrichting maakt.

Hij doelt er dus op ofdat deze nog wel werkend is, en of deze nog wel juist gemonteerd zit.
dezw
Meestal bij elektronische hefinrichtingen meet de potmeter waar de stand van de hefas zich bevindt
En weet hij zodoende wanneer hij moet uitschakelen
kees-steyr
@Nick421 nu weet ik wat je bedoelt, dat is bij een elektrische bediende, maar ik heb een mechanische bediende
KubotaB6001
@DANOONTJE POWERR +1000

On-topic: Bij mijn Deutz was dat probleem opgelost na het bijstellen van de draadstang die de positiecontrole aanstuurt (vanuit de topstanghouder); dit is echter een trekker van de jaren '60 dus weet niet of dat bij de jouwe ook nog van toepassing is. Het is alleszins een suggestie.
ronald73
Ik ken deze trekkers zelf niet, maar je zou eens op kunnen zoeken hoe en waarmee binnenin de hefdeksel de hefhoogte wordt begrensd. De regelstangen willen de hef hoger op doen tillen terwijl de hef eigenlijk al helemaal niet meer hoger kan. Misschien dat daar iets los is gelopen, verschoven, of net zoiets als @KubotaB6001 al beschreef.
marc102
Bij mijm fendt gebeurt dit ook als de olie koud is en er niks in de hef hangt maar dit lost redelijk snel weer op als de olie iets opwarmt
basia
@marc102

Dit kun je afstellen met een imbus boutje , achter een stop (sl 17) voorop de hef (Naast dat grote deksel met 4 bouten )

Hef op hoogst dan zo draaien dat olie over overdrukventiel pompt , dan imbus bout terug draaien dat olie vrij rondpompt . Dan nog een half omw terug volgens de werkplaats handleiding , als ik het me goed herinner .
Favorit614
Hefhoogte begrenzer iets terug draaien.
Dat ff proberen, is de snelste manier on de sensor te testen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!