Illustratie van:

Agrifac ZA2400 - Deutz BF4M1012 C start slecht

Hallo,

Wij hebben thuis een Agrifac ZA2400 spuit met een Deutz BF4M1012 C motor.
De motor start heel slecht, hij moet een hele tijd rond gaan voor hij aanspringt, het lijkt wel of hij geen diesel krijgt want hij rookt niet uit de uitlaat.
Als hij even gelopen heeft en je start hem na 2min weer springt hij snel aan.
Ik heb de kleppen al gesteld, retourleidingen van de verstuivers vervangen, holbout met terugslagklep in retourleiding gecontroleerd, opvoerpomp gecontroleerd op speling, terugslagklep tussen de aanvoerleiding gezet, extra opvoerpomp gemonteerd direct bij de tank maar geen van dit alles baat.
Iemand hier ook al eens problemen mee gehad? Of heeft iemand nog een idee?

Ik hoor het graag,

Sjoerd van Rijswick

Deel dit topic

Reacties

mfjens
Gloei inrichting nog in orde? diesel filters is vervangen? lekkage ergens? start toerental hoog genoeg? ik noem maar is wat. originele opvoerpomp vervangen? deze kan ook inwendig lek zijn. word het ook beter als je de diesel eerst met de hand oppompt en dan meteen start?
Fast Eddy
Misschien is het brandstofpomp zelf, die kapot is.
Verstuivers even checken?! Ken een geval waarbij de rail van de pompverstuivers leeg liep door een lekkende verstuiver. Alleen liep deze helemaal niet meer doordat de verstuiver total-loss was. Was trouwens wel een 2012, maar zou het voor de zekerheid toch even uitsluiten...
Sjoerdbeesel
Dieselfilter is vervangen, als hij niet startte doordat de hij niet voorgloeide zou hij moeten beginnen te roken uit de uitlaat
Hij lekt nergens brandstof, en er zit een opvoerpomp op die door een v-snaar wordt aangedreven vanuit de krukaspoelie MFjens.
Deze motor heeft pompverstuivers Fast eddy, dus geen brandstofpomp.
mfjens
@Fast Eddy duid erg op een diesel aanvoer probleem, omdat hij aan geeft dat als de motor even heeft gelopen dat hij meteen weer start.
mfjens
Waar heb je die terugslag klep geplaatst? tussen de opvoerpomp en de verstuivers? of nog dichter op de tank? kun je de diesel handmatig oppompen? en hoe start hij dan?
Sjoerdbeesel
De terugslagklep heb ik direct na de tank geplaatst, zodat het gehele systeem gevuld blijft. Je kunt de diesel niet handmatig oppompen omdat de opvoerpomp aangedreven wordt door een vsnaar vanuit de krukaspoelie.
fendt415
Klopt. de meesten hebben geen hand-opvoerpompje, wat wel eens lastig is. het lijkt mij ook dat het systeem op de 1 of andere manier de diesel kwijt raakt als hij langer stil staat. als ik je verhaal zo hoor. het aangedreven opvoerpompje doet eigenlijk te weinig doordat hij maar een laag toerental heeft. misschien is een elektrisch opvoerpompje een optie...
Sjoerdbeesel
Ik heb aan de tank een elektronisch opvoerpompje gezet zodat de diesel onder druk bij de mechanische opvoerpomp komt. Ik ga morgen een nieuwe opvoerpomp halen om dit uit te sluiten.
fastrac3155
@Sjoerdbeesel als hij met un elektrische pomp dr tussen niet aan de gang krijgt dan lijkt me het probleem ergens anders te zitten, terugslag klepje wel in de goede richting geplaatst? Klinkt lullig mr een foutje is vlug gemaakt ( hier ook gebeurd met dezelfde motor:p )
Sjoerdbeesel
Terugslagklep zit goed gemonteerd, anders krijgt hij geen diesel en start de motor ook niet.
Husqvarna
Quote @Sjoerdbeesel:
als hij niet startte doordat de hij niet voorgloeide zou hij moeten beginnen te roken uit de uitlaat

Kun je toch gauw even nameten of ie wel/niet gloeit.
Sjoerdbeesel
Ik heb even gecontroleerd, deze motor heeft geen gloei inrichting.
Maar wel of niet gloeien maakt in dit geval niets uit, hij rookt niet dus krijgt hij geen diesel
Fast Eddy
@Sjoerdbeesel

Je hebt gelijk. Ik was even vergeten dat elke cilinder zijn eigen pomp heeft.
AVA
Opvoerpomp vernieuwen! Geen twijfel mogelijk
joop-same
@Sjoerdbeesel Volgens mij zat op de retour op de
brandstofgalerij een drukklepje/banjo als deze lekt loopt de brandstof via de retour weg.
De retourslang afklemmen en een dag laten staan dan weet je het, de opvoer pomp zou het ook kunnen zijn.
Je hebt geen motor olie verhoging ??
Dennis_dB
Het opvoerpompje wat met de v snaar aangedreven wordt kan de boosdoener wel eens zijn. Als de snaar ontspant en je voelt speling op het pompje dan weet je het zeker. Ik zou dit pompje vervangen als ik jou was.
Sjoerdbeesel
Ik was inderdaad ook al bang dat het opvoerpompje het probleem zou veroorzaken, ondanks dat er geen enkele speling voelbaar is. Deze maar eens vernieuwen.
De holbout met de terugslagklep is inorde.
Hoe staat het er nu mee? Wat voor extra opvoerpomp heb je geplaatst? Een electrische? Dan is de originele opvoerpompje niet de oorzaak van het probleem omdat deze samen met de extra opvoerpomp genoeg debiet moet kunnen leveren. Houd ons op de hoogte, want ben zeer benieuwd wat het is!
fendt415
Ben idd ook benieuwd wat dit dan is!
Sjoerdbeesel
Ik heb een elektrisch opvoerpompje erbij gezet. Dit hielp niks. Ik heb een nieuw origineel opvoerpompje besteld omdat ik toch het vermoeden heb dat deze niet naar behoren functioneerd. Ik laat het weten als ik hem gemonteerd heb
radium45
Quote @mfjens:
gloei inrichting nog in orde?

zit er niet eens op joh.
radium45
Ik heb het volgende met dit type motor meegemaakt, koud starten was nooit een probleem, maar als je hem stilgezet had tijdens en pauze kreeg je hem met geen mogelijkheid meer aan de praat. Na een uurtje of wat deed die het weer. Software kwam niks uit aan storingen. Toen alle kabelbomen vervangen, gekke is dat de storing natijd nooit meer is voorgekomen.
radium45
@Sjoerdbeesel Hoe oud is dat blok? Met een nieuwe machine waar deze motor inlag ook de volgende storing meegemaakt. bij op- en afrijden van de dielader stopte de motor er ook vaak mee. Na heel veel gezoek en meetwerk bleek dat het tankje van de koelvloeistof te laag was, normaal krijg je dan alleen een waarschuwing op je terminal, nu had deze motor de verkeerde software die de motor stil zette, dit mag alleen bij stationaire motoren en nooit bij motoren die zich op de weg begeven. tankje iets bijgevuld en storing is nog steeds weg.
Landini 6500
Ik had zelfde met mijn combine omdat de brandstof tank lager lag dan de motor,heb de tank boven de motor gemonteerd en nadien geen storingen meer
Dennis_dB
@Fendt-Farmer-Vario Als de diesel afloopt door het opvoerpompje start de machine moeilijk daar heeft de elektrische pomp verder niks mee te maken.
@Dennis_dB teruglopen via de pomp is uitgesloten omdat er een terugslagklep is geplaatst. Als de originele geen druk meer levert dan vangt de extra pomp dat op. Door deze 2 maatregelen te treffen is het uitgesloten dat het originele pompje de oorzaak is van deze storing. Of hij moet naar buiten lekken. Maar dan had topicstarter dit moeten zien.
Sjoerdbeesel
De motor is van 1994. Er lekt nergens brandstof weg buiten het systeem.
Ik wacht op de nieuwe holbout en het nieuwe opvoerpompje.
Dennis_dB
Zelf een keer problemen met zo'n motor gehad, lekte ook niet naar buiten. zat dan wel geen elektrische opvoerpomp op. Moest iedere morgen even oppompen en was vertrokken. Het opvoer pompje vervangen geen problemen meer mee gehad.
@Sjoerdbeesel hoe gaat het er nu mee?
Sjoerdbeesel
Ik heb het probleem opgelost. Ik heb het opvoerpompje gedemonteerd. Deze draaide heel zwaar,ik heb een nieuw pompje gehaald en nu start hij direct. Ik vermoed dat het lager in het pompje kapot gelopen is waardoor het veel weerstand had

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agrifac ZA2400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
562
TREFWOORDEN