Illustratie van:

John Deere 3040 - Kleine steek naar grote steek

Dag allen,

Ik heb een vraag wat betreft de mogelijkheid of een grote steek van johndeere met behulp van een ring te verkleinen is naar de kleine steek die mijn 3040 heeft.
Zag dat er hier al meerdere forums over waren maar niet echt duidelijk of t kan
Het gaat in dit geval om de zf steek als ik t goed heb, allebei 8 gaats.
Het is de bedoeling dat ik niet hoef te lassen aan de velg dus met bouten bevestigd

Mvg, Roesthuis.

Deel dit topic

Reacties

Loeideutz
Als ik het goed heb zijn er verloopringen te krijgen die je op de flens van de tractor schroeft om van de kleine naar de grote steek te gaan.
Andersom kun je in je velg met grote steek ook een verwisselbaar hart in schroeven om op de kleine steek uit te komen.
Vraag ernaar bij de handel.
dirkao
Het kan best zijn dat er kant en klare oplossingen voor te koop zijn, een goeie draaier/machine bankwerker draait er ook zijn hand niet voor om effe een paar van die dingen te maken, als je het maar sterk genoeg maakt.
JD3010

De linkse trekker heeft dit. Bevri in Zeewolde heeft ze. Ik heb zelf 2 sets,
mdoornekamp
Waarom wil je niet lassen aan de velg? Of moet je de velgen uit wisselen met een andere trekker. Zo'n set verloop stukken is wel prijzig. Dacht zo'n 800 euro. Tevens wordt je spoorbreedte 10 cm groter

Een nieuw hart in je velg laten lassen met de juiste steek kost minder dan de helft.
Chris van vliet
Ik heb dit ook weleens gedaan we bij een kleinere trekker. we hadden ringen gesneden met de cnc plasmasnijder en hier zelf de gaten ingeboord dit werkte wel goed
Beunhenkie
GroeNoord had ze op voorraad altijd. Locatie Oldehove. Spoorbreedte verbreedt met 30mm. ZF steek groot is diameter 220 met 8x op 275 naar ZF klein is diameter 152,5 met 8x op 203. Succes ermee!
DANOONTJE POWERR
Ik heb zelf een multifit schijf gebruikt en dan tussen de gaten van de ZF steek rondjes uit laten snijden waar de bouten in kunnen.
Tussen mijn foto's kun je zien hoe het er uit ziet.
DANOONTJE POWERR
@roesthuis Hier op foto:
DANOONTJE POWERR
@mdoornekamp
Ik zou de velgen ook mooi intact laten.
Dan kun je er later ook weer alle kanten mee uit.
Jarno1h
Ik heb zelf ook verloopringen van Kleinze ZF steek naar grote ZF steek. Deze heb ik laten draaien. Het binnenste gedeelte van de kleine ZF steek is breder dan de buitenste. hierdoor valt de velg er mooi om heen en is hij gecentreerd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
17