Illustratie van:

Fendt 250 S - vierwiel beremming

Hallo,

ik ben nu bezig aan een fendt 250s met 4wiel beremming, en een remventiel. het gaat om een tweewiel aangedreven uitvoering.

de trekker remde slecht. nu hebben we vandaag de remcylinders voor vervangen, (zaten vast), remolie gespoelt, en alles ontlucht. (achter, wisselventiel,remventiel en voor).

nu remt met losse pendalen het rechter achterwiel wel, maar links niet. ook met gekoppelde pendalen komt links niet lekker mee. bij de vooras remt rechts juist niet, maar links wel.

is er een manier om de verhouding rechts links te stellen?
is er een manier om de verhouding voor achter te verstellen?
of zien we iets ander over het hoofd?

mvg koen

Deel dit topic

Reacties

monteurtje
Waarschijnlijk is het remsysteem kruislings gekoppeld. Links achter met rechts voor en rechts achter met links voor.
Ik vermoed dat het ontluchten niet helemaal is gelukt .
keeko
Heb je de remschoenen afgesteld met het gekartelde exentriek.
Er zit een zeskant voor sleutel 13 op de buitenzijde van de ankerplaat.Voor elke remschoen één. Door het wiel te laten draaien en de zeskant te verstellen kan je het aangrijp moment van de remschoenen bepalen.
Draai dan de zeskant één kartel terug (op gevoel).
Voor het beste ontlucht resultaat kan je de trekker ook achterover tillen. Lucht gaat naar het hoogste punt en dan gaat ontluchten moeilijk als de trekker voorover helt (zoals bij de 2wd trekkers van dit type het geval wil zijn).
Klappertje10
@monteurtje
het remsysteem is niet kruiselings, er gaat één leiding naar de vooras, en splitst zich daar naar links en rechts.

@keeko dat zeskantje hadden we gevonden inderdaad, ontluchten is gedaan dmv druk op het potje (en zo'n ontluchtapparaat met ketel). dus dat moet bijna wel goed zijn gegaan.

is er ook een mogelijkheid om de schoenen achter te stellen?

koen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 250 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
91