Illustratie van:

Fiat 411R - waar olie bijvullen

Hallo,

kan iemand mij vertellen waar ik de olie van deze bouten weer bij kan vullen en waar het van is? het zijn de bouten met de borg moer erop. ik weet alleen niet hoe ik een foto toe kan voegen hier dus ik zal hem op mijn profiel plaatsen.
alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

Chris van vliet
hier staat de foto het gaat om de 2 bouten met de cirkel eromheen
jippe
En waar zitten die bouten? ook wel handig om te weten
fiatteam
Hier moet geen olie op, daarachter zitten de rembanden.

Je hebt middenonder de achterbrug een plug en onder de versnellingsbak zit een plug, achterbrug en versnellingsbak staan in verbinding met elkaar.
Chris van vliet
@fiatteam bij mij kwam er wel wat olie uit dan lekt er zeker wat van binnen?
Polderjong
@Chris van vliet De door jou omcirkelde bouten zijn de centreerbouten van de remmen deze kan je beter ongemoeid laten. De twee pluggen op de foto onder de centreerbouten zijn de pluggen waarmee je lekolie kan aftappen uit de remkamers. Deze remkamers horen normaal olie vrij te zijn tenzij de keerringen vanuit het differentieel lekken. Bij latere types, 315/415 en verder zit er een plug gemonteerd met een gat erin, en in het gat een omgebogen splitpen, hiermee wordt voorkomen dat je olie ophoopt in de remkamer. Je kan ook overwegen om de pluggen er helemaal uit te laten,je krijgt dan bij een lekke keerring wel olie over de vloer, echter je merkt het dan wel direct. De middelste plug op de foto (met de witte peil) is de aftapplug van het differentieel, bij te vullen via de plug naast de versnellingspook. Bij het koppelingspedaal aan de linkerkant van de versnellingsbak zit een inspectie plug voor het juiste oliepeil. Succes ermee
Chris van vliet
@Polderjong ik zal eens kijken of er bij de andere ook olie uitkomt en de versnellingsbak olie heb ik deze week al gewisseld want de olie leek meer op koffie melk dan olie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 411R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
4