Zijn stadsmensen functioneel agribeet?
De stadsbewoner snapt weinig van voedselproductie, maar vindt er wel van alles van. Een interview met voedsel- en landbouwdeskundige Louise Fresco, schrijft Het Parool.
Deel dit topic
TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij
Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!
Laatste
Reacties
Een kip die de hele dag vrij rond kan scharrelen in een stal van 40 bij 20 meter, altijd water en voer heeft is o zo zielig en dierenleed. Hun hond die de halve dag in een bench van een meter bij een meter zit, rest van de tijd maar enkele meters meer heeft op uitlaatmomenten na, maar twee momenten per dag voer heeft en met een beetje geluk twee keer per dag de poten mag strekken buiten aan een lijntje heeft het daarintegen o zo goed...
Nou dat beseffen zal men nie zo gouw.
waarom denk je dat de regering zich gaat bemoeien met de werkwijze van de boer.
zal niet zeggen dat vroegah alles beter was maar toen was de mais 4 meter hoog.
tegenwoordig mag nixs meer stinken.........ga bij een stadse naar de wc en je merkt niet eens dat je geweest bent..............
Misschien is het mede hierdoor:
Zoals sommige stadsmensen een mening over de landbouw hebben zonder verder enige kennis van zaken, zo heb jij zo'n beetje overal wel een mening over zonder enig verstand van zaken.
Naast de groep domme schreeuwers heb je in de stad ook zeker mensen wonen die wel verstand van zaken hebben. Er is een groep, en die groep groeit naar mijn mening nog steeds, die erg bewust met voedsel, natuur, milieu bezig zijn. Vaak zijn dat de wat hoger opgeleide mensen, mensen die geïnteresseerd zijn in waar hun voedsel vandaan komt, hoe het geproduceerd is en die ook bereid zijn een meerprijs te betalen voor bv biologisch, scharrel, rondeel, etc.
Daar word aan de bel geklingeld!!!!!
Je kunt op bijv. de Wakker Dier facebook pagina zeggen hoe het echt zit met 20 man. De 5 Wakker Dier aanhangers die er tussen hun allesbehalve kloppende verhaal over de veehouderij planten durven nog openlijk te zeggen dat de 20 boeren of boerenzonen/dochters, burgers met dichte link aan een veehouderij onzin zeggen en durven dan nog een keer te zeggen dat het het zo slecht is als hun zeggen.
Ene Katja Hulman op de WD pagina ook. Doet alsof ze bijna dagelijks bij Nederlandse veehouders komt maar praat zo'n wartaal erover dat het gewoon onmogelijk is dat ze ooit een Nederlandse veehouderij bezocht heeft...
Kwestie van 1 keer doen met buren in de buurt. Als je dan de koe bij het kalf weg haalt, klagen ze wel over geluidsoverlast.
- mensen die het liefst kunstmatig belichte groente uit een zandloze glasfabriek en kunstmatige geteeld nepvlees willen eten
- mensen die 'bewust' willen eten en best iets meer willen betalen voor meer kwaliteit, diervriendelijkheid en betrouwbaarheid
- mensen die het allemaal niets uitmaakt en gewoon goedkope spullen willen
Er zal altijd discussie blijven tussen afnemers, regelgevers en producenten omdat ze tot een van deze groepen behoren. Zolang de discussie op basis van feiten gevoerd wordt zie ik geen probleem.
Inderdaad, helaas is dat niet altijd het geval, maar we zullen er in dit welvarende land mee moeten (leren) leven. Bovendien zou een stukje transparantie vanuit de sector naar de burger toe ook niet heel raar zijn.
Jaja, een zeer functioneel intervieuw gegeven door een wiens-brood-men-eet,-wiens-woord-men-spreekt landbouwbobo ehhh,......bobine die terloops op haar prepensioenwerkdagen nog even solliciteert voor een vette gouden handdruk volgend jaar.
Gelukkig maar. Dat mooie beroep, farming, moeten we immers mooi voor ons zelf houden.
Ik denk het niet. De gemiddelde kennis is echt bedroevend laag... Van mensen die niet weten waarom een koe elk jaar een kalfje moet krijgen tot mensen die zich afvragen waarom je een aardappel in de grond stopt.
bijvoorbeeld door net als kom in de kas kom in de stal of kom op de akker te organiseren?
ik denk dat de agrarische sector zich meer rechtstreek open moet stellen naar de consument door ze actief uit nodigen om te komen kijken hoe alles in zn werk gaat?
Ja tuurlijk, We kunnen op dat vlak natuurlijk veel meer doen!
Wel goed om zoiets te organiseren, mits je de toko een klein beetje netjes hebt. Zijn genoeg bedrijven waarbij je jezelf weleens afvraagt van, wordt hier nou voedsel geproduceerd???