Fendt 108 LS - Cabine demonteren + plaatsen spatborden 108 s

Hallo allemaal,
Zoals ik in de titel gezegd heb zou ik graag weten waar je moet opletten als je de cabine van een 108 ls demonteerd. Deze zou ik eraf willen om terug ingoede staat te maken (rottte delen rond de kaders,...) maar intussen zou ik daar ook graag spatborden van een s op willen zetten, is dit makkelijk doenbaar? (Passen deze zomaar)? En ik zou ook willen weten of ze daar iets zouden vn zeggen op de keuring (108 ls met s spatborden)?

En indien dit mogelijk is, zijn alle spatbordn van de s serie gelijk ik denk aan 102s en 108 s ? Of passen deze enkel van de 105s 106s en 108s?

Moest dit gemakkelik doenbaar zijn mag je me altijd spatborden aanbieden staat moet hard zijn maar er mogen wel blutsen inzitten (graag aanbieden met foto regio en prijs)

Verder zou ik ook nog willen vragen of iemand weet hoe breed de voorbanden zouden zijn van de onderstaande link ? En of dit problemen geeft bij het sturen? (Ja ee mijne is eentje met 4x4)
En moeten ee velgen dan verbreed worden? Weet ook iemand hoe dat dan zit met de verhouding vooraan / achteraan?
landtechnik-kai.de.tl/20-.-09-.-08.htm/

Als laatste heb ik nog vragen over ee remmen, zijn dit droge remmen die hydraulis bekrachtigd worden? Zijn dit dan halve maan remshoenen ? En is dit moeilijk op aan te werken voor een onervarene die wel al eens de remmen van eenmf 135 vervangen heeft?

Ik weet dat dit een hele hoop vragen zijn, alvast bedankt aan de mensen die de moeite doen om dit te lezen en evt mee te denken of klare antwoorden te geven.
Fendt108lsa

Reacties

vanOostrum
Jouw remmen zijn inderdaad droog en hydraulisch bediend. Is op zich wel aan te werken als leek, wat wil je er aan doen?
Fendt108lsa
Volgens mij moeten de schoenen versleten zijn , ik zou het allemaal eens willen bekijken want volgens mij lopt er het een en het ander niet
vanOostrum
Heb je al geprobeerd ze aan te spannen en ontluchten? Heb eventueel wel de 'exploded view' er van als je wil?
basia
@Fendt108lsa

Je moet wel bedenken dat de trompetten gedemonteerd moeten worden , om bij de remschijven te kunnen komen .

Maar als je de cabine er toch af hebt ...
appie1967
@Fendt108lsa allereerst zijn er 3 soorten spatborden de 102/103 model dan de iets breedere 104-105/106 model dan de breede 108 600serie ,om ze te monteren ben je een orgineel een gietijzeren steun nodig waar hij op komt te staan alleen de 102 103 en de 104 hebben lange steunen die in 1keer aan de trompet passen
dan mis je ook de treeplanken nog eens
wat betreft de remmen dit zijn bij een 108 droge schijfremmen hydraulisch bedient meest voorkomend probleem is dat uit de schijfje met voering de vertanding is weggesleten zodat ze rond kunnen draaien op de steekas en zodoende niet meer remmen
Wimsumar
Beste Fendt108LSA:
Quote @Fendt108lsa:
versleten

Ik heb respect voor je gewaagde, zeer tijdrovende en kapitaalverslindende revisieplan. Echter, met het voorlopig nog rijdend/werkend houden van een deels gedemonteerde trekker is je plan van aanpak verkeerd. Voor (bij wijze van spreken) de prijs van de 2 spatborden, heb je er een tijdelijke invalstrekker bij.
(P.S.: Om over je zorgen van de voorbandbreedte maar te zwijgen. Dat is nog lang niet aan de orde! ).
fendtjecis
Wij hebben ook een 108ls 4x4 (zie profiel) en onze originele velgen zijn hoger en smaller als op de link
nu liggen er pirelli van 32 breed op maar veel breder gaat niet op die velg, dan moeten er bredere velgen op
Fendt108lsa
@vanOostrum neen, maar ik zou deze liever openzien want de remmen blokkeren soms en ik zou daar graag eensneen kijk,op nemen. Als het voor jou niet te veel moeite is mag je mij di exploded vieuw altijd bezorgen, alvast bedankt !
Fendt108lsa
@basia moet de cabine eraf dan om de trompetten te kunnen verwijderen?
Fendt108lsa
@appie1967 dqt is een duidlijk antwoord, bedankt. Maar u zou die spatborden latn voor wat ze zijn en de cabine direct in orde maken of hoe ziet u dat ?
Fendt108lsa
@Wimsumar eigenlijk heeft u wel gelijk ivm die spatborden , maar die bandzn gedf ik u ongelijk in, de banden die er nu opzitten geraken zeker niet door de keuring, dus als je dan toch andere moet is het toch beter zo te doen zoals het in je gedachten zit ofniet?
Fendt108lsa
@fendtjecis bij mij liggen er 11.2 r 24's op van pirelli volgen mij is dat de originele maat, als je een stuk reder wilt heb je glijk van de velgen maar er bestaan ook firma's ie velgen verbreden zodoene dat je nog steeds dezelfde velgen kunt gebruiken..
appie1967
@Fendt108lsa ik zou idd de cabine gelijk klaar maken goede spatborden vind je ook bijna niet en dan nog duur ook
al het werk wat je daar mee hebt kun je beter in de cabine steken
wat betreft de velgen zou ik eerst eens kijken bij de banden boer wat er max op past
Wimsumar
Beste Fendt108LSA:
Quote @Fendt108lsa:
als je dan toch andere moet

Andere/nieuwe voorbanden zijn er alle dagen te koop en dit onderdeel van je revisieplan kan tot het allerlaatste moment uitgesteld worden. Het riskante project kan immers wegens teleurstellende bevindingen en/of budgetoverschrijding al veel eerder stranden.
vanOostrum
De fotos staan op mijn profiel @Fendt108lsa
Fendt108lsa
@vanOostrum
Dank u wel
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 108 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!