Illustratie van:

Vredo VT 1806 - werking

Hallo,

Ik zou eventueel een tweedehands vt 1806 kopen, zijn dit goeie machines of moet ik opletten voor addertjes? Ik zou normaal volgende week gaan kijken, op wat moet ik zo letten? Hoe zijn deze zelfrijders op de weg met een volle tank? kunnen ze dat goed aan of is het de bedoeling dat je er gewone tank naast zet voor transport?

tnx

Deel dit topic

Reacties

+1
SJB533
Wimsumar
Beste Superpower:
Quote:
addertjes?

Het zijn prachtige machines om aan het werk te zien. Echter, veel te kostbaar in aanschaf, gebruik en onderhoud om er met bemesten een (door 'mestproducerende opdrachtgevers' toch al niet gegunde) goede boterham mee te verdienen.

tone29
.
tone29
@Wimsumar ik vind dat t ding boven een vervaet gaat kwa insporing...
ome joop
Het is maar net wat je er mee wil, als je hem voor eigen gebruik wil hebben kan je er jaren een mooi machientje aan hebben, het is en blijft een oud beestje dus een beetje geluk moet je er mee hebben.
Als hij netjes is onderhouden en jij doet dat ook kan het leuk draaien en als het dat doet kan je er geen 1 machine mee vergelijken qua bodemdruk en wendbaarheid en in combie met een goed bebruikte Vredo bemester maakt ie topwerk.
guus hiddink
Opzich een ze fijne machine om mee te werken.Hij is enorm wendbaar en daar kan in mijn ogen geen andere zelfrijder tegenop!maar er is nogal eens wat mee.Let op of de tank niet ingescheurt is en wat de drukmeter in de cabine doet als je hem op de rem zet .Als hij doorschiet als hij op de rem staat is de pomp niet inorde.Ik heb 4500uur op een 1806 van het eerste uur gewerkt om te bedienen zeer fijn maar jammer dat hij zo storingsgevoelig was.
tone29
@guus hiddink maar wanneer is het wel goed? Wij hadden een nieuwe trekker en tank... weg gedaan omdat deze ook problemen hadden. Dan denk je dat je nieuw koopt dat je daar niks mee kan gebeuren maar ook die had het.
superpower
En op de baan, is ie ervoor gemaakt of ziet het rijwerk teveel af van met een volle tank te rijden? Ben zelf landbouwer dus als ie een 8 milioen liter per jaar doet heeft ie z'n pensioen verdiend 😛
Fendt926Driver
Heb wel een gehoord dat ze op de baan spontaan in de veldgroep springen met alle gevolgen van dien
tone29
@Fendt926Driver hier niet van toepassing...
tone29
@superpower ligt eraan hoever je moet... t zelfde met trekker en tank. Wanneer moet er een container en transporttank bij komen?? Rijd zelf vol niet harder dan 30 net zoals de meeste met een vervaet doen
Fendt926Driver
Quote @tone29:
hier niet van toepassing...
waarom niet?
is dit een ander type?
of ander bouwjaar?
guus hiddink
@Fendt926Driver klopt wat je zegt .Ik heb het namelijk ook gehad .Hij schakelde op volle snelheid bij mij inde veldgroep met als gevolg dat de hele versnellingsbak aan puin was .Achteraf bleek er een relais kapot te zijn.Ook een keer een muur uit de stal gereden toen hij spontaan in hondegang rijden.1 keer bijna onderin een diepe sloot gereden toen de besturing heel gek deed (achteraf een kapotte printplaat).
tone29
@Fendt926Driver gewoon geen last van. Rijden er nu 4 jaar mee rond ofzo
guus hiddink
@tone29 Mooi dat hij bij jullie het wel goed doet.Het zijn zeer fijne machines om mee te werken en ze leveren perfect werk!
Fendt926Driver
Quote @guus hiddink:
klopt wat je zegt
heb het ook niet gezegd om vredo zwart te maken maar heb zelf ook een keer geopperd om een zelfrijder te kopen en kreeg toen ook veel goedbedoelde adviezen.
probeer de topic maker ook objectief te berichten.

het feit dat we ons niet positief of negatief uitlaten over een kaweco of horch of verveat komt ook mede doordat topic maker daar niet naar vraagt.

ELK merk heeft zijn voors en tegens
superpower
Ondertussen eens gaan kijken, machine zag er goed uit maar rijwerk moest nagekeken worden. Ga het niet doen waarschijnlijk. Zijn er eigenlijk zelfrijders die transport en op het veld goed aankunnen?
@superpower voor transport kun je beter een transporttank of vrachtwagen huren of nemen. Zijn dure banden die op een zelfrijder zitten hoor.
smeitink
@superpower waar stond deze machine dan te koop
Wimsumar
Beste Superpower:
Quote @superpower:
Ben zelf landbouwer dus als ie een 8 milioen liter per jaar doet

Ben je ook zelf producent van die 8.000 m³ mest? (Ehh,... mest van eigen dieren).
Anders is het transport over de weg toch maar bijzaak? Het wordt immers daar in de put, of aan de dam bij het land geleverd waar je maar wil.
superpower
Ja alle mest van eigen bedrijf en naar eigen grond. +- driekwart moet rond het bedrijf, de rest is 10 a 15 km rijden. Wou eigenlijk voor een vredo gaan omdat die toch wat stabieler lijken dan een driepoot?
Swolboer
Tegenwoordig al meer inzichten over deze machines?
tone29
@Swolboer er staat er 1 tekoop op Facebook zag ik😆
Zelf hebben we de 1806 niet meer. Maar heeft het over het algemeen niet slecht gedaan hier.

Onderdelen word wel een dingetje. Laatste jaar dat we hem hadden ging de pompverdeelbak stuk. Was nog niet makkelijk om de onderdelen te vinden..
Swolboer
@tone29 vandaar inderdaad de vraag 😉
Hebben al een optie op schuitemaker robusta, alleen nu kwam die vredo voorbij dacht is effe informatie op doen. Dank!
+1
tone29
@Swolboer okee haha. Ging verder wel goed. Vooral met z'n nat voorjaar was het een ideale machine. Dan mis ik um nog wel haha. Zie dat onze oude ook weer tekoop staat een eindje van huis technikboerse.com/view/gebrauchtmaschine/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vredo VT 1806 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.748