Illustratie van:

Massey Ferguson 168 - starter tikt maar draait niet

Ik krijg mijn trekker niet gestart. Accu is vol, lichten kunnen aan.

Bij het omdraaien van de contactsleutel geeft de starter een tik.
Ook kwamen er bij de eerste poging vonken uit aan de verbindingen.
Wanneer ik verbinding maak met schroevendraaier eveneens een vonk maar draait niet.

Misschien is deze info van belang: Vorige week ook startprobleem door lucht in de brandstofleiding, na ontluchten startte hij de daaropvolgende dagen prima.
Nu ineens dus niet.

Iemand tips?

Deel dit topic

Reacties

boegie
Maar tikt de startmotor nwel maar draait niet, of draait de startmotor wel en draait de motor niet?
wezel844-s
Startmotor kapot, start relais kapot, slecht contact, slechte accu,
het zou van alles kunnen zijn. Wat is de accu spanning onbelast deze zou rond de 12,6 volt moeten zijn als je accu vol is als hij minder is dan 12,4 is je accu voor 60% leeg en zal hij niet goed kunnen starten. Vervolgens zou je de accu spanning belast moeten meten deze moet niet minder dan 9.5 volt zijn bij het inschakelen van de startmotor is dit wel zo dan is je accu te leeg of kapot. Mocht er weinig spanning verschil is dan zit het waarschijnlijk in je startmotor. Vervolgens zou je even moeten meten of het start-relais goed door verbindt en het spanning verlies hier overheen niet groot is. Mocht dit allemaal in orde zijn zit het waarschijnlijk in je start-motor zelf en dan kun je het beste een andere kopen of hem laten reviseren.
DANOONTJE POWERR
Als die snel achter elkaar tikt dan grijpt ie niet aan en moet je er een voorzichtige klap met de hamer op geven.
Eén keer een tik is stroom probleem.
Wimsumar
Beste JandK: Ik vermoed dat je, zoals je zelf al aangaf in de topicopening, bij het ontluchtingsprobleem zeer lang "doorgestart" hebt waarbij bedrading en/of startmotor te heet zijn geweest.
In gunstigste geval is er een accuklem geknapt of is bedrading losgebrand. Het maakt dan nog net genoeg contact om de verlichting te laten branden en de startmotor te laten tikken.
Op eerste plaats dus dit te controleren. Anders is de kans groot dat de startmotor inwendig brandschade heeft.
wezel844-s
Gewoon start stroom kring even meten dan weet je het zo
Fordje4600
Kapot hebben wij gehad met de kraan
Jandk
Bedankt voor de reacties. Ondertussen heb ik hem terug aan de praat gekregen. Ik heb de startmotor losgemaakt en opengemaakt. Er kwam behoorlijk wat zwart stof uit, vermoedelijk van koolstofborsteltjes, effe proper geblazen met compresseur. Ook alle bouten en rondellen afgeschuurd met schuurpapier om zeker goed contact te maken met bekabeling. Startte daarna direct.
Wimsumar
Beste Jandk:
Quote:
Ik heb de startmotor losgemaakt en opengemaakt.

De volgende keer zo:

dieseldokter.nl/?page_id=357

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 168 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4