Verwijderen walterscheid beschermkap

Weet iemand hoe je een beschermkap demonteert van een oudere walterscheid aftakas? het is een bescherming ZONDER het schroefje dat je moet losdraaien om daarna de kap te kunnen verdraaien en vervolgens de aftakas met glijlager uit de kap kunt halen zoals bij de nieuwere afschermkappen van walterscheid. het is een afscherming die wel heel goed op de nieuwere lijkt enkel dat schroefje en de inkepingen waar de glijlager moet passeren zijn er niet, er zit wel een glijlager in en die zit ook met 3 witte pootjes door de kap heen.

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
Volgens mij moet je dan iets bij de kap indrukken met een schroevendraaier
Rozema
Misschien even een foto plaatsen, geeft veel duidelijk en reactie.
maar blijft altijd piel klusje... 😉
jd user
Dan is het schroefje eruit en kun je de mantel een beetje verdraaien,zodat ze lijnrecht tegenover elkaar staan.En dan moet ie vrij komen.Want je hebt die oude met dat aluminiumblikje erin.En die jij omschrijft.Dus twee soorten.Even proberen.
Favorit614
De kraag moet je met de schroevendraaier over het glijlager wippen.
Een beetje bruut systeem van (de)montage.
johndeerefiat
Kan je bij een nieuwe walterscheid aftakas, de pijp van de kraag monteren? En hoe?
radium45
De boel opwarmen in heet water wil ook de zaak nog wel eens vergemakkelijken.
martijnimmink
Die 3 witte pootjes moet je 1 voor 1 terug drukken met de schroevendraaier dan trek je de kap er zo af.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
20