Hollands Kroon gaat wegenbelasting heffen op landbouwvoertuigen

Hollands Kroon gaat wegenbelasting heffen op landbouwvoertuigen
Uitgegeven op 01-04-2016 om 02:29 | link | bewaar | print

HOLLANDS KROON - In een pittige vergadering heeft het gemeentebestuur besloten om wegenbelasting te gaan heffen op landbouwvoertuigen. Per 1 januari komt er al een kentekenplicht op landbouwvoertuigen. Er is dan een registratie die bruikbaar is om de heffingen te kunnen opleggen.

Met name de partijen waar van oudsher veel landbouwers op stemmen zijn niet blij met dit voornemen. LADA en de Senioren Hollands Kroon zijn voor invoering, met steun van de oppositie is er een meerderheid. LADA vindt dat daar waar vissers havengeld moeten betalen, het niet meer dan eerlijk is dat boeren ook een duit in het zakje doen. Argumenten zijn dat landbouwvoertuigen steeds zwaarder worden en veel schade aan de wegen veroorzaken. Aan de andere kant moet er voor de schepen bijvoorbeeld gebaggerd worden. LADA raadslid Hovius stemde overigens tegen dit besluit.

Deel dit topic

Reacties

FiatPeter
Als wij in hoofdzaak transport doen met tractor in België moeten we nu ook tol betalen zoals vrachtwagens en witte diesel tanken. En dat kenteken daar zie ik echt het probleem niet van. Hier bij ons is dat altijd al geweest.
Nick421
@FiatPeter transport of geen transport, wij moeten hier in NL sowieso al witte diesel tanken.

Stelletje graaiers.
Loeideutz
1 april, kikker in je bil.
valmet6400power
Hollands Kroon heeft juist heel veel regels afgeschaft 😃
stannetje96
Uitgegeven op 01-04-2016 😄
Perfect
De kenteken plicht is vanaf 1 januari alleen verplicht voor nieuwe trekkers.
walker1
Uiteraard 1 april. een gemeente die wegenbelasting heft....
bovendien heet het geen wegenbelasting maar houderschapsbelasting.
walker1
Hahaha, een politie partij die LADA heet. Zeker de communistische partij?
atlaspower
Wat een onzin, vissers met boeren vergelijken, net of alle koeien die je in de wei tegen komt ook meteen mag vangen en opeten, dat haven geld kun je gewoon vergelijken met je WOZ, die Vissers vangen geld wat eigenlijk gewoon loszwemt en van iedereen al is, die hoeven geen dure grond bij te houden, zelf sloten leeghalen en alle kosten die land met zicht mee brengt,de zee is van iedereen, je ziet ook geen boeren koeien in een park zetten, of akkerbouw gewassen daar gaan telen,, hier word weer een mooi toneelstuk opgevoerd..oplichters zijn het

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2