Massey ferguson 6180 2 rode lichtjes branden.

Goedenavond,

Toen ik zondag vanaf de jongvee boerderij met onze 6180 terug reed begon halverwege de rit op het dashbord een rood lampje te branden met daarin het symbool van een tandwieltje, in dat tandwieltje staat een drup (olie) daaronder een streepje en daaronder een wit drupje(olie)zegmaar. Ook brand het rode driehoekje rechts op het dashbord. Heeft dit iets met filters te maken en zoja welke?

Deel dit topic

Reacties

jandeutzman
Ja, dan is t staaf filter verstopt, hangt rechts onder de cabine of hij hangt schuin langs de versnellingsbak
rommert14
@jandeutzman Bedankt! Ziet die er toevallig zo uit? kramp.com/shop-nl/nl/…
jandeutzman
Nee, die is van de oudere series, jouw filter heeft als onderdeel nr; 3615949M3 meen ik, kramp heeft die ook wel of hij word omgenummerd
inter 745xl
Kan het niet aan de versnellingsbak liggen. Dat is volgens ook een tandwiel als symbool
De MF man
@inter 745xl nee het is die filter of de twee sensoren die daarbij horen. Dat is een behoorlijk kwaaltje van de 61 81 62 en 82serie
rommert14
@jandeutzman heb er een foto van genomen en de code is: 4303303M1 Ik ga eerst het filter verwisselen, moet dan nog een keer terug naar de jongvee locatie, zien of het probleem dan opgelost is. sensor kan denk ik niet, ik heb gehoord dat de vorige eigenaar m net na dat hij hem gekocht heeft voor 20000 (!) euro het hydraulisch systeem heeft laten maken.
trean
@rommert14 hydrauliekoliepijl niet te hoog of te laag? Is de hydro olie koeler schoon? Anders kan de olie te warm worden. Sensor kan altijd kapot en het kan zijn dat er een stekker loszitten. Hoeveel uren zijn er gemaakt na reparatie hydraulische systeem? En wat is er toen vervangen? Staan de hydrauliekhendels wel in de neutraal? En niet toevallig door de overdruk te blazen terwijl je denkt dat hij drukloos staat in combinatie met de smoring? Is het dit lampje?
rommert14
@trean zit er ook een hi lo op een mf 6180? In de 1a rijd ik nog 6 km per uur....
rickboer blija
@rommert14 ja, trek de versnellingshendel naar links.
(Zie foto op mn profiel)
Als je de hendel naar links trekt moet de haas uit het dashboard verdwijnen
rommert14
@rickboer blija ai.... dat Heb ik al eens gedaan, zal het morgen nog eens proberen.
trean
@rommert14 klopt zoals rickboer zegt de versnellingspook naar links met de koppeling ingetrapt. Volgensmij is er ook nog een extra kruipbak leverbaar geweest. Die kon je dan inschakelen met een hendel rechts naast de stoel bij de aftakaskeuzehendel. Gleuf daarvoor zit eral en is afgedekt.
rommert14
@trean klopt Ja, onze zal wel een uitgeklede versie zijn, om het aftakas toerental te wijzigen moet je stomp verwisselen....
rickboer blija
@trean dan nog vind ik het vreemd dat je in de 1a 6 km/h rijd, dan rij je ook vol gas
rommert14
@rickboer blija 1700 toeren
trean
@rickboer blija sorry dat ik niet duidelijk ben. Met de gewone versnellingspook opzij schakel je haasje/schildpad groep en met de eventuele extra hendel een slakje ( extreem kruipgroep).
rommert14
@trean maar dan word dat dus met een Of andere sensor gedaan?
trean
@rommert14 denk het wel. Die kan ook stuk zijn. Wel stilstaan voor de zekerheid. Ik heb wel eens perongeluk gewisseld.
rommert14
@trean dan zal die wel stuk wezen, gebruik hem eigenlijk alleen op het erf, maar zat vanmiddag met het klepelen In de 1a net wat te snel, was nat gras.
rickboer blija
@trean mis jij de 6180 al?? Wij zitten wel te kijken naar een 6460, goeie vervanger?
trean
@rickboer blija nee dyna 6 met schakelautomatiek bevalt goed. Geen olielekkerij en de hydrauliek werkt altijd en de hendels kan je vastzetten. 6460 kan ik je aanraden maar soms zijn er problemen met aangrijpen van de koppeling. Als je hier gaat reacties lezen bij fotos van 6460(met voorlader) kom je meer te weten
rommert14
@rickboer blija ik vind het een goeie trekker vooral volgas kan Is lekker brullen, In nl hadden we een5445 nu ff een stapje terug dus haha
rommert14
@trean Hydrauliek olie pijl zit precies goed, hoeveel uren er gemaakt zijn na de reparatie en wat er toen gebeurd is weet ik niet. Hij heeft nu 6000 uur. Het lampje op jouw foto brand niet bij onze 6180. volgensmij is het diegene die er links van zit. Weet je misschien een site waar al die symbolen staan? Ik kon niets vinden.
rommert14
@trean Deze twee lichtjes.
rommert14
Filter is twee maand geleden vervangen maar hetzelfde probleem doet zich nog steeds voor, sensor kapot dus?
@rommert14 vuil/ gruis in olie?
newholland6640
@Masseyfergusondriver

Als dat zo is had de storing wel heel even verholpen moeten zijn lijkt me.
rommert14
@newholland6640 Hij begint ook alleen maar te branden als Ie echt warm word valt mij op, Met alleen kuilhappen geen probleem.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
27
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3