Illustratie van:

John Deere 6330 Premium - Zekering 1 blijft eruit springen

Zekering 1 van een John deere 6330 powerquad knalt er steeds uit. In de gebruikershandleiding staat dat die zekering voor het contactslot staat. Soms blijft de zekering heel, maar schud je de cabine licht of start je de motor, dan vliegt de zekering direct kapot.
Hebben de complete zichtbare bedrading voor, onder en in de cabine nagekeken, maar zijn geen beschadigde plekken te vinden.

Zijn hier toevallig John deere mensen die zoiets ook een keer gehad hebben? Misschien is het wel iets heel kleins waar we overheen kijken.

Deel dit topic

Reacties

GROENEDEERE
Je verhaal zegt duidelijk genoeg.
Hij maakt sluiting.ik zou dan niet zelf gaan priegelen maar naar de dealer gaan
Is het alleen het contact slot of nog meer storing? En wat geeft hij voor melding in het comantcenter?
nhmonteur
Ja ik weet dat er sluiting is en heb ruime ervaring met dit soort storingen, maar dan vooral bij Nh tractoren. Heb de complete bedrading na gekeken maar kan geen beschadigingen zien. Hoopte misschien dat hier evt een jd monteur zal zijn die zoiets eerder heeft gehad.

In het command center staat niks, want als de zekering eruit ligt dan is alles uit.
jd4050
Wij hadden laatst dat de startmotor uit het niets begon te draaien bij 6330 met draaiende motor. Ik kreeg hem alleen nog uit door de accupool er af te halen.

Heb de trekker zelf niet gerepareerd en weet ook niet exact wat het probleem was.
hobbyboer
@nhmonteur

Wat gebeurt er precies? Alleen op contact zetten gaat goed en pas als je wil starten de zekering eruit? En dan is alle stroom weg?
Wimsumar
Beste NHMonteur:
Quote @nhmonteur:
bedrading na gekeken maar kan geen beschadigingen zien.

Contactslot defect?
deeremeneer
Controleer onder de achterspatborden de kabels waar deze de cabine ingaan. Deze willen wel eens doorschuren bij de doorvoer. Dit zou ook verklaren waarom de zekering springt als de cabine beweegt.
john deere 7810
Een slechtere kun je ook niet treffen.... leuk zoekplaatje.. Vooral goed gekeken bij overgang cabine/en de rest? en bij het kantelstuk in het dashbord? Kan zo veel zijn. Ik kan me het zo niet herinneren dat we dat eerder hebben gehad. Misschien even verschillende stekkers loskoppelen kijken of het dan nog anders wordt 😉

schema er bij en met name kijken wat er wordt aangestuurd bij het starten 😉
hobbyboer
Quote @john deere 7810:
een slechtere kun je ook niet treffen.... leuk zoekplaatje..

Jawel, als het maar heel af en toe gebeurt is veel vervelender, dan kun je bijna niet zoeken.
Als de zekering er steeds uitvliegt wel 😉
john deere 7810
@hobbyboer

het kan nog wel slechter inderdaad 😛
GdenOtter
@nhmonteur achterin de cabine rechts loopt de kabelboom achter de hoekstijl langs. Daar liggen de kabels nogal strak en willen daar wel eens doorschuren. Ik zou daar maar eens gaan kijken!
nhmonteur
Ja contactslot heb ik ook aan gedacht, maar het kan ook zo maar zijn dat de zekering heel blijft, dan kan je hem gewoon op contact zetten en soms zelfs starten.
Heb cabine gekanteld en daar alle bedrading nagekeken, waren 2 slechte plekken maar geen kale draden. Zekeringkast los gemaakt en bedrading daar achter bekeken. Heet leek of hier iets zat omdat daarna de zekering heel bleef, maar er is geen draad te vinden die beschadigd is of iets. Wel zien we de kabelboom dicht langs het cabineframe lopen rechtsachter maar hebben nog niet kunnen zien of daar beschadigde draden zijn. Daar moeten we morgen eerst wat meer kapwerk weghalen.
Morgen krijgen we als het goed een schema van de desbetreffende zekering en kunnen we specifiek dingen gaan uitsluiten/ afkoppelen.
nhmonteur
@GdenOtter haha je was me net voor, daar gaan we morgen ff na kijken. Zag inderdaad dat het daar aardig ligt zonder bescherming om de kabelboom
Bafra
Bekabeling bij rechterkabinestijl achter controleren, loopt kabelboom achterlangs, daar zit ook wel eens een probleem
nhmonteur
Iedereen bedankt voor het meedenken! De oorzaak is gevonden.
Er waren inderdaad 3 draden doorgeschuurd rechts achter bij de cabinestijl. Hier ligt een dikke kabelboom zonder enige bescherming strak tegen de ijzeren stijl aan van de cabine.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6330 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
4