Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrotron K 100 - hef loopt altijd vast

Hallo,

Bij mijn k100 is de diepteregeling verschrikkelijk gevoelig, als je er aan draait om bij te regelen en je gaat iets te ver krijg je een alarm en staat hij vast.Dan moet je trekker herstarten en kan je weer proberen. Eenmaal ie goed staat lukt alles dan weer. Is dit normaal of doe ik wat verkeerd?

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Laat de dealer het hele spul eens calibreren. Dat is mijn eerste ingeving. Staat ie niet toevallig op trekkracht regeling?
marceldeutz
Ik heb een hurlimann xm 100. Dit hetzelfde model als deutz k100 met ook een storing in de electronica van de hef. Bij mij gaat ie op een willkeurig moment vast staan en geeft soms verschillende meldingen in het info display zoals een massa kortsluiting van de potentio meter of de slipcorrectie meter.
De dealer kan het niet verhelpen.
Bakker S
@marceldeutz hef hoogtemeter stuk? Of deze staat misschien niet goed. Heb dat al eens gehad bij een fiat winner.
marceldeutz
@Bakker S Is dat de sensor die op de hef as zit? Is dat dan ook de zelfde sensor die ook de aftakas stop zet bij hef ophalen? want soms gaat de aftakas ook uit!
Bakker S
Die censor ja. Als die slecht werkt geeft hij foutieve info door aan de trekker met gevolg dat de aftakas uit gaat. Wel een dure sencor denk ik.
joop-same
@marceldeutz Laat de Dealer de hef uitlezen dan kan hij zien of er een dood stuk in de potmeter zit,en laat hij de bovenste en de onderste stand van de hef maar eens calibreren en speigeren.
marceldeutz
@joop-same Dat zal ik eens gaan proberen!
superpower
Bij mij geeft ie idd ook massa kortsluiting van potentiometer. spijtig genoeg is de dealer hier ermee gestopt en moet ik het zelf maar redden. weet iemand de procedure om te kalibreren?
Kheb trouwens ook een probleem met de sensor voor de handrem, terwijl ik aan het rijden ben gaat die af en aan waardoor ie altijd de vooras aankoppelt. waar zit die sensor juist?
paulusmahandel
@superpower Ik ben wel benieuwd hoe dit afgelopen is
casejxu
@superpower al verholpen? Sensor zit onder de handrem hendel. Met 2 schroefjes vast. Hendel omhoog. Sensor iets los maken en omhoog halen. Dan is t. Over als het goed is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
683