International 956 XL - Brandstofpomp

Hallo ik heb een vraagje mijn 956xl wil niet verder open op de brandstof pomp dan als ik de stel bout verder draai zakt de motor niet terug in toeren is dit omdat de pomp niet verder open wil of waar ligt dit aan en kan ik er op een manier meer uithalen?
noah-luth

Reacties

wezel844-s
ik neem aan dat je een Bosch VE verdelerpomp hebt. draai je hem uit of in de stelbout achter op de pomp hij moet namelijk in gedraaid worden en niet te veel want anders dan slaat de motor op hol let goed op wat je doet anders kost het je je motor.
Mf1155
Turbo erop, turboloze motor kun je wel opschroeven maar je haalt er niet zo veel uit als een motor met turbo
Jarno1h
Als je hem indraait en hij gaat stationair in toeren omhoog moet je hem terugdraaien tot het punt dat hij normaal stationair loopt. OP dat punt staat de pomp vol open en kom je +- aan 105 pk aan de aftakas standaard.
dx11
@Jarno1h 110 tot 115 krijg je wel uit een kale 358. Meer gaat niet zo makkelijk
Jarno1h
@dx11 Wij hebben nu 159 aan de stomp bij een 358.
dx11
@Jarno1h niet met een kale. Stefan zat op 148 meen ik, kan met een ander boutje nog wat verder
unipower
@Mf1155 Turbo erop bouwen is meer werk dan je denkt, komt wel wat meer bij kijken dan een ander spruitstukje en een turbo
Mf1155
@unipower dat snap ik ook nog wel 😉
hij vraagt om meer pk's dan is dat een optie
unipower
@Mf1155 Da klopt haha, alleen dan is de vraag of hij de pk's wel nodig heeft 😃
Ruben-Wind
Zet dat ding maar wat terug helpt niks meer pk's met dat rond toeren en z'n maximum toerental is zo langzamerhand ook wel al overschreden????
noah-luth
@Ruben-Wind zeg jij met die oale fiat die draait ook 3000 toeren en die pomp wil ook niet verder haah
Ruben-Wind
2700 draaid ie mag toch niet meer en heb wel 106pk aan de stomp.????
wezel844-s
105 heb ik met een 844-s al aan de stomp een 1000 kan dan toch wel wat meer of niet dan
teunis
Mijne gaf vol open 103 op de aftakas.. komt nog 7% verlies bij ( aftakas/motor) dus +- 110 op de motor
+1
Jarno1h
Mijn kale 6 cilinder haalt 118 aan de stomp met een toerental van 2300 en de rest niks aan gedaan. Als je er nog meer uit wil halen moet je de pomp wat vroeger laten inspuiten en andere verstuivers er in.
wezel844-s
Met een 9 of 10 kun je ook wel 120 halen hoor dat is wel de max en ligt er aan wat voor type pomp je hebt een bosch va of ve
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 956 XL en hebben de trefwoorden brandstofpomp en verdelerpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!